Diumenge, 28 d'abril de 2024
integració social

​La Diputació i la Fundació Barça fomenten la integració social a través de l’esport a la Pobla de Segur

A través d'un programa extraescolar es fomentarà la integració social dels infants i adolescents de la Pobla que es troben en situació d'alta vulnerabilitat

Redacció 14 de desembre de 2020 a les 07:52
La presentació has tingut lloc a la Diputació de Lleida | Diputació
La Diputació de Lleida i la Fundació Barça han signat els convenis amb els ajuntaments de Lleida, Solsona, Guissona i la Pobla de Segur pels quals es portarà a terme en les seves localitats el programa d'integració social mitjançant la pràctica de l'esport a través de la metodologia FutbolNet. Hi han participat el president de la Diputació, Joan Talarn, la directora general de la Fundació Barça, Maria Vallès, i altres personalitats entre els quals l’alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró.

A través d'un programa extraescolar, de dos dies a la setmana a cada població, es pretén fomentar la integració social dels infants i adolescents que es troben en situació d'alta vulnerabilitat, a través d'una metodologia pròpia de la Fundació Barça, on mitjançant l'esport se'ls doni un suport integral en temes d'educació, assistència sanitària, nutrició i atenció psicosocial.

Els convenis estableixen que aquestes activitats, que són gratuïtes per als infants i adolescents als quals van adreçades, seran finançades per la Diputació i la Fundació Barça en cada una de les poblacions beneficiades. Cada ajuntament, per la seva banda, es compromet a facilitar l'ús d'un equipament esportiu adient per a aquesta activitat, que es desenvoluparà fins al mes de juny de 2021.

El president de la Diputació, Joan Talarn, ha destacat que aquest programa, especialment venint d'una institució de país com és el Futbol Club Barcelona, sintonitza de ple amb la nova política de foment de l'esport de base, femení i inclusiu que impulsa la corporació, ja que l'esport no es resumeix en un simple resultat final d'una competició. 
 
La directora general de la Fundació Barça, Maria Vallès, ha posat èmfasi en el fet que "aquesta metodologia utilitza l'esport, el joc i l'activitat física com a eines d'integració social per millorar la vida dels infants i joves que es troben en contextos vulnerables. Busca fomentar l'esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l'ambició, entesos des de la cultura de la cooperació, perquè siguin positius en l'aspecte individual i també col·lectiu”.
 
L'alcalde de la Pobla de Segur, Marc Baró, ha destacat que "les entitats del nostre municipi estan molt agraïdes per poder accedir a aquest programa, i més tenint en compte que tenim com a referència barcelonista a Carles Puyol".
 
Per portar a la pràctica aquestes activitats, la Fundació Barça aportarà referents tècnics experts per tal de donar suport metodològic en la implementació del programa d'integració social amb metodologia FutbolNet mitjançant una entitat de caràcter social que s'encarregarà de l'execució de les activitats educatives.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació