Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El confinament municipal passarà a ser comarcal a partir del proper cap de setmana

Els centres comercials podran reobrir amb un aforament del 30% a partir de dilluns

Redacció 12 de desembre de 2020 a les 10:59
Imatge de la carretera C-13 a l’entrada de Tremp | ACN
El Procicat ha aprovat aquest dissabte al matí que es permetran els desplaçaments dins de la mateixa comarca durant del confinament perimetral dels caps de setmana. A més, també s'ha donat llum verda a l'obertura dels centres comercials amb un 30% de l'aforament i a ampliar el màxim de persones en les activitats culturals. La relaxació d'aquestes mesures entrarà en vigor aquest mateix dilluns. 

D'aquesta manera el proper cap de setmana la ciutadania ja podrà sortir del municipi i desplaçar-se dins de la seva comarca. No obstant això, es manté la restricció d’entrada i sortida de persones de Catalunya, excepte per a aquells desplaçaments adequadament justificats. En el comunicat fet des del Govern, el Procicat recomana, de nou, que els desplaçaments fora del domicili es limitin en la mesura del possible i s’aconsella adoptar una estratègia de desplaçaments basada en les "bombolles de convivència" o "bombolles ampliades".  

Pel que fa als centres comercials, s'ha acordat l'obertura al públic amb un 30% de l'aforament i amb la condició d'haver de garantir una bona ventilació en els espais tancats, sigui amb ventilació natural o altres sistemes de ventilació. Aquesta limitació de l’aforament  s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres comercials i recintes comercials.

En aquest sentit, a més, els centres comercials i recintes comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, als establiments i locals que s’hi troben ubicats i també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantils o àrees de descans. 

L'ampliació de les instal·lacions culturals és de fins al 50% de l'aforament, amb un màxim de 500 persones que es podrà augmentar a 1.000 si hi ha una ventilació reforçada. Pel que fa als actes religiosos i cerimònies civils -casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres-, poden obrir  limitant aforament al 30% i amb un nombre màxim de 500 persones. Ara bé també podran obrir respectant el límit de l’aforament al 30% i fins a un màxim de 1.000 persones si es desenvolupen de forma estàtica, a l’aire lliure o bé en espais físics tancats complint les mateixes condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i garantint mesures de control d’aglomeracions. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació