Dissabte, 13 de juliol de 2024
os bru

Sis investigats en la causa judicial per la mort de l'os Cachou, on ja han pres declaració fins a quinze testimonis

La jutgessa de Vielha que porta el cas de la defunció del plantígrad aixeca parcialment el secret de sumari

Redacció 11 de desembre de 2020 a les 07:48
Imatge de l'os Cachou mort el 9 d’abril passat | Agents Rurals
La causa judicial oberta en relació amb la mort de l'os Cachou compta amb sis investigats, entre ells un funcionari de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran que va ser detingut el 19 de novembre i posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs. L'os va ser localitzat el 9 d'abril passat a Les (Val d'Aran) per una patrulla dels agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran.

En total han declarat fins a quinze persones com a testimonis i no es descarta que aquest nombre i el d'investigats s'ampliï, segons han detallat fonts judicials. La jutgessa de Vielha que porta el cas ha aixecat parcialment el secret de sumari, tot mantenint-ne una part perquè podria afectar una altra investigació independent a la de la mort de l'os.


Tot i que en un primer moment es va apuntar a l'atac d'un altre os com a possible causa de la mort de Cachou, el jutjat de Vielha va obrir diligències prèvies el 6 de maig passat i, tres dies més tard, va acordar el secret d'actuacions. Durant aquests mesos, a banda de les declaracions d'investigats i testimonis, també s'han rebut informes científics i la necròpsia de l'animal, entre d'altres. 

Segons detalla la interlocutòria de la jutgessa d'instrucció, un cop s'ha pres declaració a la majoria dels investigats -entre ells el funcionari que va ser detingut- i es va fer un registre per analitzar les proves que poguessin ajudar a esclarir els fets, ja no hi ha motius que fonamentin el manteniment del secret de les actuacions. A més, al document també s'indica que han decaigut les intervencions telefòniques, les quals s'investigaven en una peça separada.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació