Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus

Traslladen 12 pacients a l'alberg de Tremp per alliberar llits de l’Hospital del Pallars

Salut diu que el trasllat no té cap connexió amb el brot en la residència de Tremp on ja han mort 42 persones

Redacció 9 de desembre de 2020 a les 11:33
Una ambulància traslladant una pacient de llarga estada a l’alberg de Tremp | ACN
Quatre ambulàncies han traslladat aquest dilluns 12 pacients de l'àrea sociosanitària de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'alberg de Tremp per alliberar espais del centre sanitari. L'objectiu és poder atendre els pacients aguts de forma més satisfactòria en les properes onades de coronavirus i separar els pacients del sociosanitari dels malalts de Covid-19.

L'alberg s'ha adaptat per poder acollir fins a 18 pacients que s'aniran traslladant de manera progressiva. Salut ha recordat que aquesta és una acció planificada des de fa temps i que no té cap connexió amb el brot que pateix la residència Fundació Fiella de Tremp, que continua actiu amb 92 residents i 42 professionals positius, i que ja ha registrat 42 morts.

Salut assegura que des de l'agost estava preparant l'alberg, en col·laboració amb l'Ajuntament de Tremp i l'Agència Catalana de la Joventut, i en les últimes setmanes s'han fet treballs per adaptar-lo i poder-hi acollir les 18 places del sociosanitari. Els treballs han consistit en adequar la planta baixa per ubicar-hi les habitacions dels pacients donat que a la primera planta on hi ha les habitacions era complicat i costós.

El director de l'alberg, Manel Muñoz, ha explicat que des de l'alberg s'encarregaran de servir l'esmorzar i el berenar als pacients, mentre que el dinar i el sopar el facilitaran des de l’hospital trempolí. Pel que fa a la cura dels pacients s'ha traslladat un equip de metge, infermers i zeladors a l'alberg que fins a la primavera es preveu que funcioni com alberg-hospital.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació