Dijous, 18 d'abril de 2024
coronavirus: cribratges

Tremp finalitza els cinc dies de cribratge amb la detecció de 19 positius d’entre 2.191 persones

Aquest divendres també s’han fet tests poblacionals a Tírvia, Ribera de Cardós i Salàs de Pallars sense que s’hagi detectat cap cas de Covid-19

Jordi Ubach Llorens 5 de desembre de 2020 a les 09:45
Aquest divendres només s’ha detectat un positiu al cribratge de Tremp | Jordi Ubach
Aquest divendres ha finalitzat el cribratge poblacional a Tremp amb la detecció d’un nou positiu de coronavirus d’entre 409 testos realitzats. En els cinc dies de testeig, a la capital del Pallars Jussà s’han detectat 19 positius asimptomàtics d’un total de 2.191 persones, el que suposa un 0,86% de la població. 

L’Ajuntament de Tremp ha valorat molt positivament l'elevada participació de la ciutadania i ha agraït a tots els participants que s’han fet el test i especialment als professionals del CAP de Tremp, els voluntaris de la Creu Roja i al personal del consistori que l'ha fet possible. L’objectiu d’aquest tipus d'actuacions, impulsades pel Departament de Salut, és trencar les cadenes de transmissió comunitària. 

Així mateix, l’ajuntament ha donat detalls sobre el segon cribratge poblacional que es realitzarà a la ciutat a partir del 14 de desembre. Durarà també una setmana, fins el divendres 18, es realitzarà novament al pavelló del Casal i hi podrà participar tothom, incloses aquelles persones que ja s'han testat en aquest primer cribratge. L’horari serà el mateix, de 10h a 14h i de 15h a 18h cada dia, excepte el dimecres 16 de desembre, que s’allargarà fins les 20h.

Testeigs en tres poblacions pallareses més

Aquest divendres també s’han realitzat testeigs massius a les poblacions pallareses de Tírvia, Ribera de Cardós i Salàs de Pallars sense que s’hagi detectat cap positiu de Covid-19 entre la població. A Tírvia hi han participat 37 persones, a Ribera de Cardós 102 i a Salàs de Pallars 97, segons han informat a aquest diari les ABS del Pallars Sobirà i de la Pobla de Segur.

En aquest enllaç pots consultar tots els cribratges poblacionals que Salut ha programat a l’Alt Pirineu i Aran i que continuaran la setmana que ve a Isona i Esterri d’Àneu, el dimecres dia 9, i a Rialp, el divendres 11.


Objectiu: tallar l’extensió del virus

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades del 3 de desembre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació