Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus: cribratges

Tremp farà una segona setmana de cribratges el 14 de desembre

En el tercer dia de cribratges poblacionals, 572 persones s'han realitzat el test i tres han resultat positives a la capital del Pallars Jussà

Anna Solana Tomàs 3 de desembre de 2020 a les 10:08
Un equip de l’ABS de la Pobla, aquest matí, a Senterada | ABS la Pobla de Segur
El Centre d'Atenció Primària (CAP) de Tremp realitzarà una segona setmana de cribratges poblacionals a la capital del Pallars Jussà a partir del dilluns 14 de desembre. Així ho ha anunciat, durant una entrevista a Ràdio Tremp, Teresa Montanuy, directora del centre sanitari. El pròxim dimecres 9 de desembre, l'equip de l'Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Tremp serà al poliesportiu d'Isona, entre les 9h i les 15h, realitzant cribratges amb tests d’antígens.

D’altra banda, tres persones d’un total de 572 -un 0,52%- han donat positiu per Covid-19 durant la tercera de les cinc jornades del cribratge poblacional a Tremp. Així ho ha confirmat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que s'ha mostrat molt satisfeta amb la resposta de la població i espera que tingui continuïtat aquest dijous, quan està previst que hi participin els alumnes de l'Institut de Tremp. En els tres dies de cribratges, a Tremp s’han detectat 16 casos asimptomàtics d'entre 1.419 persones, el que suposa un 1,12% de la població.

L’objectiu d’aquest tipus d'actuacions, impulsades pel Departament de Salut és, precisament, trencar les cadenes de transmissió comunitària. Un testeig que pren especial rellevància en ciutats com la de Tremp, que pateix una situació epidemiològica preocupant agreujada pel brot de la residència Fundació Fiella i que ha obligat el consistori a prendre mesures addicionals des d’aquest dimecres.

 Escolta l'entrevista de Ràdio Tremp a Teresa Montanuy

Últim dia de testeig a Sort i la Pobla de Segur

El testeig massiu també ha completat la tercera i última jornada a Sort i la Pobla de Segur sense que s'hagi detectat cap cas de Covid-19 a la capital del Pallars Sobirà i amb dos casos a la localitat poblatana. A Sort hi han participat aquest dimecres 81 persones, mentre que a la Pobla de Segur han estat 277. 

Al llarg dels tres dies, han participat al cribratge poblacional de Sort 334 persones, sense que s'hagi detectat cap cas positiu de Covid-19. A la Pobla de Segur, durant els tres dies de cribratge, s'han realitzat la prova 873 persones i s'han identificat tres casos positius de contagi, el que suposa un 0,34% dels participants en el cribratge poblacional.


En els pròxims dies s’han programat cribratges poblacionals en una dotzena de municipis del Pallars que pots consultar aquí i que aquest dijous comencen a Llavorsí, Senterada i la Pobleta de Bellveí, mentre que divendres serà el torn de Tírvia, Ribera de Cardós i Salàs de Pallars.

Objectiu: tallar l’extensió del virus

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Nota sobre el mapa: Picant sobre cada marca, es desplega el nom del municipi o districte, la data dels cribratges, el lloc on es faran i la població a qui està dirigit. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi i seleccionar-los millor. En tot cas, cal tenir en compte que les marques assenyalen els municipis o districtes on estan previstos els cribratges, no l'adreça exacte on es faran. Última actualització: dades del 3 de desembre.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació