Dijous, 25 d'abril de 2024
coronavirus: cribratges

Detectats sis positius en la primera jornada del cribratge poblacional a Tremp

Tots eren asimptomàtics i ja s’ha iniciat l’estudi de contactes, mentre que a Sort i la Pobla de Segur també s'ha iniciat el testeig amb només un positiu

Jordi Ubach Llorens 1 de desembre de 2020 a les 07:51
El pavelló del Casal acull el testeig poblacional a Tremp | Arnau Ubach
Sis persones d’un total de 396 -un 1,5%- han donat positiu per Covid-19 durant la primera de les cinc jornades del cribratge poblacional a Tremp. Així ho ha explicat l’alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, que ha detallat que tots ells eren asimptomàtics i que ja s’ha iniciat l’estudi de contactes per efectuar el corresponent aïllament.

L’objectiu d’aquest tipus de cribratges impulsats pel Departament de Salut és, precisament, trencar les cadenes de transmissió comunitària. Un testeig que pren especial rellevància en ciutats com la de Tremp, que pateix un important brot de coronavirus agreujat pels 152 casos de la residència Fundació Fiella.

Cases ha destacat l’alta participació en una primera jornada que fins i tot ha registrat cues en moments puntuals. Malgrat això, els veïns i veïnes de Tremp s’han mostrat molt respectuosos, han mantingut les distàncies i no s’han format aglomeracions de gent, segons l'alcaldessa. Tot i que l’Ajuntament de Tremp s’havia plantejat endurir mesures en funció dels resultats d’aquest primer dia, de moment s’ha optat per no fer-ho, d’acord amb Salut.


L’alcaldessa ha volgut recordar la importància de reduir la mobilitat i els contactes entre persones, i ha animat a tota la població i especialment al col·lectiu més jove -infants i adolescents- a fer-se el test, ja que segons ha explicat, a Tremp no hi ha un mínim d’edat per fer-se la prova. 

Només un cas detectat entre Sort i la Pobla

El testeig massiu també s’ha iniciat aquest dilluns a Sort sense que es detectés cap cas de Covid-19 d’entre les 130 persones que hi han participat. A la Pobla de Segur, en canvi, s’ha pogut localitzar un positiu per coronavirus d’entre les 315 persones que s’han fet el test. En totes dos poblacions les proves s’allargaran fins demà dimecres. En els propers dies s’han programat cribratges poblacionals en una dotzena de municipis del Pallars que pots consultar aquí.
 

Personal sanitari a punt per fer les proves al pavelló de la Pobla de Segur. Foto: ABS LPS


Objectiu: tallar l’extensió del virus

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació