Dimecres, 1 de maig de 2024
sisme

Terratrèmol de 2,3 graus lleugerament percebut a Espot i Esterri d'Àneu

El sisme ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda i no ha provocat danys

Jordi Ubach Llorens 26 de novembre de 2020 a les 09:54
L’epicentre s’ha produït a l’oest d’Espot | ICGC
El Pallars Sobirà ha registrat un sisme de 2,3 graus de magnitud amb epicentre al terme municipal d’Espot, entre el Bonys de les Agudes i el de Boteró, a l’est de l’estany de Sant Maurici. Segons la informació proporcionada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICG), el terratrèmol s'ha produït cap a les 15:39h d’aquest dimecres i tot i que no ha provocat danys, ha estat lleugerament percebut per alguns veïns d’Espot i d’Esterri d'Àneu.
 
“Vaig sentir un fort soroll i vibracions durant pocs segons de durada, com si fora al carrer hi hagués un camió gran”, explica a Pallars Digital una veïna d’Espot que va percebre el sisme. Al poble, assegura, hi ha més gent que el va notar. “Alguns pensaven que era la rentadora i altres ho van atribuir a les obres que feien”, segons relata. Mentrestant, des del Camp d’Aprenentatge també van notar “una vibració curta i sobtada de l’edifici”, tal com han relatat a través de les xarxes socials.
 
L’últim terratrèmol percebut al Pallars es va produir fa escassament 10 dies entre Tírvia i Alins amb una magnitud també de 2,3. El mes d’octubre passat se’n va notar un altre tot i que amb epicentre a Navarra. Cal remontar-nos al desembre de l’any passat per trobar l’anterior sisme registrat al Pallars, de 2,5 de magnitud

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació