Divendres, 19 d'abril de 2024
coronavirus

El trasllat dels malalts de llarga estada de l’Hospital del Pallars a l’alberg de Tremp, en 15 dies

El centre hospitalari compta actualment amb sis persones ingressades amb Covid-19 i fa una crida a no baixar la guàrdia

Jordi Ubach Llorens 24 de novembre de 2020 a les 10:47
Entrada principal a l’Hospital Comarcal del Pallars | Anna Solana
L’Hospital Comarcal del Pallars farà en les properes dos setmanes el trasllat dels 18 pacients ingressats en règim sociosanitari, el que es coneix com llarga estada, a l’alberg de Tremp. Així ho ha confirmat a Pallars Digital el director assistencial del centre hospitalari, Eduard Sanjurjo, que ha assenyalat que només fa falta adequar el nou espai per poder fer el trasllat el més aviat possible i amb les màximes garanties.

L’objectiu d’aquesta mesura, que es pren per prevenció, és aïllar aquestes persones de la propagació del coronavirus i també aprofitar els espais que deixaran disponibles per si són necessaris de cara a atendre a nous malalts de Covid-19.

Sis pacients ingressats amb Covid-19

Pel que fa a la situació actual, l’Hospital del Pallars compta aquest dimarts amb sis persones ingressades amb Covid-19, després que aquest mateix dilluns s’hagi donat l’alta a dos pacients. Sanjurjo ha explicat que en les últimes setmanes, des que va esclatar el brot a la residència Àngel Serafí Casanovas de Sort, el nombre de malalts amb coronavirus ha anat variant entre els sis i els vuit.

De les sis persones ingressades actualment, una prové de la residència Fundació Fiella de Tremp. En aquest sentit, Sanjurjo ha explicat que cal esperar l’evolució dels 57 positius detectats en el cribratge massiu d’aquest cap de setmana al geriàtric trempolí, i ha detallat que l’hospital està en coordinació amb la residència i amb el CAP de Tremp. El director assistencial també ha confirmat una mort per coronavirus en els últims set dies a l’hospital.


Malgrat l’inici de la desescalada d’aquest dilluns, Sanjurjo ha recordat que cal “no baixar la guàrdia i seguir les recomanacions”, ja que la situació actual “no té res a veure” amb la que l’hospital pallarès tenia en la reobertura de la primavera. Llavors, segons ha recordat Sanjurjo, al centre no hi havia cap persona ingressada per coronavirus des de feia pràcticament un mes, una situació molt diferent a l’actual.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació