Divendres, 26 d'abril de 2024
avortament

L'Hospital del Pallars oferirà l'avortament farmacològic abans que acabi l'any

Salut traslladarà setmanalment una ginecòloga perquè ofereixi aquest servei als hospitals de Tremp i Vielha

Anna Solana Tomàs 23 de novembre de 2020 a les 10:55
Cartells reivindicant el dret a l'avortament al CAP de la Pobla de Segur | Dones Feministes del Pallars
El Departament de Salut enviarà, abans que acabi l'any, metges que practiquin avortaments farmacològics a l'Hospital del Pallars de Tremp, així com al de Vielha. A la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran, no hi ha actualment cap ginecòleg que dugui a terme aquesta pràctica, ja que els metges que podrien fer-ho s'acullen a l'objecció de consciència.

Aquest fet obliga a les dones de la regió que ho sol·liciten a desplaçar-se fins a Balaguer, el centre mèdic més proper que ofereix aquest servei. En el cas dels avortaments quirúrgics, el problema afecta encara a més dones, ja que no hi ha cap professional en tota la demarcació de Lleida que els practiqui i, per tant, s'han de desplaçar a les regions de Barcelona, Tarragona o Girona.

Tal com avança Catalunya Ràdio, per a suplir la mancança de metges que apliquin la interrupció de l'embaràs amb medicació abortiva, aplicable fins a la novena setmana de gestació, Salut enviarà setmanalment dues professionals ginecòlogues de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida a l'Hospital del Pallars i al de l'Aran. Així ho ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, qui no ha fet menció a cap solució per als avortaments quirúrgics.

Al Pallars Jussà, diversos ajuntaments han aprovat recentment mocions demanant solucions per a aquesta problemàtica que afecta els drets reproductius de les dones. Durant un ple de l'Ajuntament de Tremp, l'alcaldessa de la localitat, Maria Pilar Cases, ja va anunciar que l'Hospital del Pallars feia mesos que treballava en el present acord amb l'hospital lleidatà.

El tema de l'avortament va tornar al debat públic pallarès quan, el passat 9 de març, als Centres d'Atenció Primària i l'Hospital del Pallars van aparèixer cartells que reclamaven el dret de les dones d'avortar al territori i que denunciaven l'objecció de consciència dels treballadors que els podrien practicar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació