16 d'abril de 2024
hidroelèctriques

L'Ajuntament de Sort posa en marxa la central hidroelèctrica del municipi

El consistori preveu generar ingressos d'entre 80.000 i 120.000 euros anuals amb la gestió de les instal·lacions

Anna Solana Tomàs 18 de novembre de 2020 a les 13:26
Interior de la central hidroelèctrica de Sort, de gestió municipal | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ha posat en marxa la central hidroelèctrica del municipi, en desús des de l'any 2015, després d'efectuar-hi millores. A partir d'ara, el consistori s'encarregarà de la seva explotació i, tal com explica en declaracions a Pallars Digital l'alcalde de Sort, Raimon Monterde, preveu ingressar entre 80.000 i 120.000 euros anuals amb el funcionament de les instal·lacions.

Monterde explica que els ingressos de la central "serviran per cofinançar futurs projectes del consistori" i "no haver de demanar crèdits". Durant les seves primeres dos setmanes de funcionament, la llum generada s'ha venut a la companyia Endesa. Actualment, però, i tal com explica Monterde, s'està estudiant un nou comprador que ofereix un preu més elevat per l'energia.

​L'alcalde ha dit que la posada en marxa de les instal·lacions va en sintonia amb la línia que s'ha marcat l'ajuntament de "trobar projectes que generin un ingrés directe o un estalvi en les arques municipals". Monterde ha assegurat, a més, que no preveuen treure a concurs la gestió de la central i que estan estudiant diferents opcions per a fer-ne el manteniment.

Les obres que s'han dut a terme en la posada a punt de les instal·lacions han consistit en l'automatització i modernització dels sistemes i la reparació de les parts avariades. Han tingut un cost de prop de 150.000 euros i han estat finançades per la Diputació de Lleida. En aquest pressupost, també hi ha contemplades les obres de millora d'una segona central municipal que es podria posar en marxa en un futur pròxim.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació