16 d'abril de 2024
fauna

Instal·len tanques perimetrals al canal de Gavet per evitar la mort de la fauna autòctona

Les malles es col·loquen al marge esquerre de la infraestructura, a l’entorn del barranc dels Inerts, principal connector ecològic de la zona

Redacció 18 de novembre de 2020 a les 09:15
Operaris treballant en la instal·lació de les tanques al voltant del canal | Agents Rurals
Durant el mes de novembre Endesa, mitjançant la seva divisió d’energies renovables Enel Green Power, està instal·lant al canal de Gavet 750 metres de tanques perimetrals per evitar que la fauna autòctona s’hi precipiti. Les malles protectores s’estan instal·lant al marge esquerre del canal, a l’entorn del barranc dels Inerts, principal connector ecològic que creua la infraestructura hidràulica en el seu tram anterior al sifó de Gavet.

Aquestes tasques es duen a terme amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals de la Generalitat després de l’anàlisi de la mortalitat de fauna en aquest canal durant els darrers anys. Al canal ja s’hi havien instal·lat anteriorment cinc rampes per facilitar la sortida dels animals. Amb l’actual instal·lació de les malles, s’inicia la prova pilot amb la companyia per tal de poder estudiar la implantació de mètodes més efectius per tal d’evitar a mortalitat de fauna en aquest indret.

Coordinada entre Endesa i els Agents Rurals, aquesta actuació forma part de les que es desenvolupen d’acord amb el conveni subscrit el passat mes de juny per totes dues parts amb l’objectiu d’establir operatives encaminades a protegir i preservar la fauna i el medi ambient en general i, específicament, en aquells indrets on la companyia té infraestructures hidràuliques i desenvolupa activitats energètiques.


El canal de Gavet

El canal de Gavet és una construcció realitzada l'any 1930 i des de llavors recull l'aigua a la sortida de la central hidroelèctrica de Talarn i la canalitza fins a la central de Gavet, on servirà per moure les turbines i generar fins a 23 megavats de potència elèctrica. Aquesta conducció té una longitud d’uns vuit quilòmetres i la capacitat de transportar aigua fins a 40 metres cúbics per segon.

A més d'aquesta funció estrictament elèctrica, no es pot oblidar una altra igual d'important per als municipis per on passa, ja que s'utilitza com a canal de reg dels cultius, cosa que va permetre un canvi en l'explotació agrícola de la zona.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació