Divendres, 19 d'abril de 2024
reciclatge

Tremp introdueix el sistema de recompenses «Reciclos» per a reciclar ampolles de plàstic

El sistema arriba als 66 contenidors grocs del municipi on, mitjançant una app, els usuaris podran bescanviar les ampolles per punts

Redacció 16 de novembre de 2020 a les 09:36
Un contenidor de Tremp amb el codi QR de la campanya | Ajuntament
Cada vegada que els habitants de Tremp reciclin les llaunes de begudes i ampolles de plàstic obtindran, a partir d'avui, una recompensa. Això és possible gràcies a l'aposta de l'ajuntament del municipi pel sistema Reciclos, el primer sistema de devolució i recompensa de reciclatge a Espanya, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

D'aquesta manera, Tremp es converteix en un dels primers municipis catalans que aposta per aquest sistema de reciclatge que incorpora la tecnologia mòbil. Els veïns de la ciutat podran reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic en un dels 66 contenidors grocs dels carrers de la localitat i obtenir recompenses en fer-ho. Entre aquests incentius, els usuaris tindran la possibilitat de fer donacions al Banc dels Aliments o participar en sortejos de productes per fomentar la mobilitat sostenible.

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha declarat que "aquesta iniciativa servirà perquè els veïns que fins ara han reciclat ho facin amb una motivació extra i els ciutadans que encara no reciclin s'animin a fer-ho". Per fer ús de Reciclos, els ciutadans de Tremp només han de descarregar-se la web app, escanejar el codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats reciclos, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

Després de la implantació del sistema Reciclos en diversos municipis de Catalunya el passat any com a projecte pilot, recentment ha començat a funcionar en municipis de la Comunitat de Madrid, Aragó, la Rioja i Illes Balears. Es preveu que l'any 2021 aquest sistema de reciclatge arribi a totes les regions de l'estat, comptant tant amb contenidors grocs com amb màquines situades en estacions de transport i centres comercials, facilitant, d'aquesta manera, el reciclatge de les llaunes i ampolles de plàstic generades dins i fora de les llars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació