Dissabte, 20 d'abril de 2024
solidaritat

En marxa al Pallars el primer Gran Recapte d'Aliments sense voluntaris

Enguany no es recullen donacions d'aliments sinó d'abonaments bescanviables per productes envasats o frescos

Anna Solana Tomàs 17 de novembre de 2020 a les 10:34
Enguany no es repetirà l'imatge de capses amb donacions d'aliments | Albert Alemany
Les comarques pallareses ja ho tenen tot a punt per a celebrar, un any més, el Gran Recapte del Banc dels Aliments. Enguany però, a causa de l'estat de l'epidèmia de la Covid-19, la col·lecta es realitzarà sense la col·laboració de voluntaris. De la mateixa manera, les donacions ja no seran en forma d'aliments directes sinó tiquets o abonaments de diferents imports que es podran bescanviar per a productes secs, conserves o frescos.

Aquesta darrera mesura s'ha pres per evitar haver de desinfectar les llaunes o paquets de menjar abans d'entregar-los. De retruc, però, també servirà perquè les persones que rebin els abonaments els puguis bescanviar per productes frescos. Aquest any, la col·lecta es realitzarà en tres formats diferents. Per una banda abonaments i tiquets solidaris que podran comprar-se i entregar als supermercats, i per l'altra, donacions a través d'internet.

Pel que fa als abonaments, n'hi haurà de valors diferents que oscil·len entre 1 i 50 euros. Aquests es podran adquirir, al Pallars Sobirà, entre el 16 i el 21 de novembre al Supermercat Plusfresc de Sort. Al Pallars Jussà, es podran aconseguir el 20 i el 21 de novembre en diferents supermercats de Tremp. Els tiquets tindran tots un import de 3 euros i es podran adquirir a diferents establiments de Sort, Rialp, Llavorsí i Esterri d'Àneu, durant les mateixes dates que els abonaments. Al Pallars Jussà, en canvi, els tiquets no estaran disponibles. Les donacions es podran fer entre el 16 de novembre i el 16 de desembre a través del web del Gran Recapte.

Des de la irrupció de la Covid-19 els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d'aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l'any passat. S'estima que l'emergència social derivada de l'emergència sanitària s'allargarà al llarg dels mesos vinents i afectarà a més persones. Aquesta iniciativa és organitzada, al Pallars Sobirà, pels serveis socials comarcals i amb la col·laboració de Creu Roja Pallars Sobirà i Càritas, mentre que al Pallars Jussà és organitzada pels serveis socials del Consell Comarcal.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació