Divendres, 26 d'abril de 2024
agricultura

Agricultura abona el 70% dels imports dels ajuts directes de la PAC 2020

Ascendeixen a 160 milions d'euros i corresponen, entre d'altres, al complement de joves i els ajuts als petits agricultors

Redacció 11 de novembre de 2020 a les 12:53
Un ramat de vaques esperant per ser carregades després d'haver baixat de la muntanya. | ACN
Un total de 41.834 beneficiaris rebran aquesta setmana el 70% de l'import dels ajuts directes de la Política Agrària Comuna (PAC). Els imports, que ascendeixen a 160 milions d'euros en total, corresponen als ajuts de pagament bàsic, pagament verd o greening, complement a joves i als ajuts del règim de petits agricultors.

Així mateix, el Departament d’Agricultura preveu pagar el 18 de desembre la resta del saldo dels imports d'aquests ajuts directes del 2020 fins al 95% dels imports. El 5% restant s'abonarà durant el primer semestre del 2021 un cop analitzats els límits pressupostaris, segons informen des del Departament.

Agricultura remarca que, arran de la pandèmia de la Covid-19, aquesta ha estat una campanya complexa i atípica en relació amb totes les anteriors. Quan es duia poc més d'un mes del termini per presentar la sol·licitud dels ajuts, el confinament va comportar que totes les gestions s'haguessin de fer via internet. Gràcies a disposar d'una aplicació web i a l'allargament del termini per fer la sol·licitud, tant els ajuts directes, com els de sostenibilitat i els de competitivitat, es va poder presentar totes les sol·licituds previstes per a aquest any 2020.

El pressupost de la PAC per al període 2014-2020 preveu un total de 408.310 milions d'euros en fons de la UE, dels quals 308.730 milions d'euros es destinen a pagaments directes i mesures de mercat, l'anomenat primer pilar, i 99.580 milions d'euros, al desenvolupament rural, l'anomenat segon pilar.
 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació