Divendres, 26 d'abril de 2024
sanitat

En Comú Podem reclama més efectius i més mitjans per a l’Hospital del Pallars

La formació registra un prec al govern de la Diputació de Lleida que s’exposarà en el proper ple

Redacció 10 de novembre de 2020 a les 11:30
Entrada a Urgències de l’Hospital del Pallars | Jordi Ubach
El grup d’En Comú Podem (ECP) a la Diputació de Lleida ha registrat un prec al govern de la Diputació de Lleida que s’exposarà en el proper ple en què reclama que s’insti el Departament de Salut a dotar de més efectius humans i de més recursos materials l’Hospital Comarcal del Pallars de Tremp.

En un comunicat, la formació expressa que la petició va més enllà de la situació complicada derivada de l’actual pandèmia i reclama millorar el servei sanitari públic d’un hospital que dona cobertura a les comarques pallareses, una zona que el partit considera que “requereix d’una atenció especial que garanteixi la igualtat de drets dels seus habitants respectes als de la resta del país”.

En el mateix escrit, la diputada d’ECP a la corporació provincial, Elena Ferre, afirma que “l’actual crisi pel coronavirus fa aflorar problemes que ja teníem d’abans”, als quals hi afegeix “el cansament del personal sanitari que se suma a una certa sensació d’abandó”. Per reforçar aquest posicionament, Ferre explica que “en l’actual context hi ha moments en que una sola infermera s’ha de fer càrrec d’atendre totes les urgències de l’hospital”.
 
Per la seva part, la portaveu de Catalunya en Comú a l’Alt Pirineu i Aran, Txell Teruel, també remarca en el mateix comunicat que “caldria considerar l’increment del nombre d’equips d’atenció primària i que els consultoris dels pobles obrin més dies a la setmana, quan actualment només donen servei un sol dia”. Teruel denuncia que a l’hospital “només es fan ecografies un dia a la setmana i que es triga un mes en aconseguir que les consultes preferents siguin ateses per un especialista.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació