Dijous, 25 d'abril de 2024
boscos

Més de 300 voluntaris han treballat aquest estiu al Projecte Boscos de Muntanya

La iniciativa ha recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures entre el Pallars Sobirà i el Ripollès

Redacció 3 de novembre de 2020 a les 09:12
Una voluntària treballant al bosc aquest estiu | Projecte Boscos de Muntanya
El Projecte Boscos de Muntanya, entitat que treballa per promoure la conservació i millora dels boscos i paisatges del Pirineu català, ha acollit aquest estiu 303 participants en les estades de voluntariat al bosc que organitza. Les estades tenen una durada de 17 setmanes i han generat prop de 17.000 hores de feina.

Enguany, l'entitat ha dut a terme projectes a la vall d'Esterri de Cardós i Massís de l'Orri, dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, i a Espinavell, al Ripollès i dins del Parc Natural de Capçaleres del Ter i del Freser. Arran de les estades d'enguany, s'han recuperat 5,5 quilòmetres de camins i 1,7 hectàrees de pastures. També s'han aclarit 11 hectàrees com a millora d'hàbitat i s'han construït 16 metres de murs de pedra seca. La millora d'hàbitat s'ha fet per condicionar el bosc per al futur, reforçant-lo com a ecosistema estable i sostenible, per garantir la producció de fusta i per protegir l'hàbitat del gall fer, espècie en perill d'extinció al Pirineu a causa de l'emergència climàtica.

Aquest 2020, la European Outdoor Conservation Association (EOCA) ha guardonat el Projecte Boscos de Muntanya amb un dels tres premis destinats a projectes de recuperació i conservació del patrimoni natural, juntament amb un projecte de reforestació a la selva tropical de Borneo i la xarxa de protecció de boscos vells d'Alvèrnia, a França. La fundació ha estat escollida entre 120 projectes d'arreu del món, una xifra rècord de candidatures.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació