Dijous, 18 d'abril de 2024
trànsit

Restringiran la circulació motoritzada a la vall de Santa Magdalena fins al juny

La vall, que es troba entre els termes de Llavorsí i Farrera, és habitat del gall fer i altra fauna protegida

Redacció 29 d'octubre de 2020 a les 09:26
Rètol que indica les restriccions d'accés motoritzat a la vall de Santa Magdalena | PNAP
L'Ajuntament de Farrera, l'Ajuntament de Llavorsí i les entitats municipals descentralitzades de la vall de Santa Magdalena restringiran el trànsit motoritzat, entre l'1 de novembre i el 31 de maig, als camins i vies rurals d'alta muntanya de la seva titularitat i que transcorren dins el Parc Natural de l'Alt Pirineu. La restricció respon a la seguretat, la conservació de la via i per minimitzar l'afectació de la circulació motoritzada en la fauna amenaçada, com el gall fer. Està previst que tant els Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil vetllin pel compliment d'aquestes restriccions.

Les vies afectades per aquestes restriccions s'han senyalitzat i s'hi han instal·lat tanques per impedir el pas dels vehicles. Aquestes restriccions no afecten les persones propietàries de les finques que es trobin dins l'àrea restringida, al veïnat beneficiari dels béns dels boscos de titularitat comunal, al desenvolupament de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals, vehicles d'emergències, o els serveis públics.

Les persones que necessitin tenir accés a la zona restringida temporalment, poden sol·licitar-lo al seu ajuntament o entitat municipal descentralitzada. També hi poden tenir accés les persones amb mobilitat reduïda i les persones que facin activitats de recerca. En aquests casos, cal demanar l'autorització a l'òrgan gestor del parc natural. Les vies de la xarxa secundària de la mateixa zona, principalment ramals secundaris sense connexió, estan restringides a la circulació motoritzada durant tot l'any amb les mateixes excepcions.

En els casos de circulació motoritzada organitzada, cal fer una comunicació a través dels consells comarcals, si el recorregut afecta també altres vies fora del parc, o directament a l'òrgan gestor del mateix, si afecta camins exclusius del Parc Natural de l'Alt Pirineu. En ambdós casos, cal pagar la taxa corresponent als ajuntaments de Farrera i Valls de Valira, a l'Alt Urgell, i cal un informe favorable previ per part de l'òrgan gestor del parc, que pot establir limitacions al recorregut.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació