Dilluns, 29 d'abril de 2024

Port Ainé tanca durant uns 10 dies a causa de les obres de reparació de la carretera d'accés

El risc d'esllavissades causades per les pluges dels darrers dies han dut a programar les obres per aquesta setmana

Pallars Digital 7 de gener de 2014 a les 19:46
L'estació d'esquí de Port Ainé tancarà a partir de demà dimecres i durant els propers deu dies a causa de les obres de millora que es duran a terme a la carretera que hi dóna accés. El risc d'esllavissades, després de la pluja dels darrers dies, és la causa principal de les obres provisionals que s'executaran. Mentre duri la intervenció la carretera d'accés a l'estació d'esquí de Port-Ainé romandrà tancada. 
 
Les reserves de cursets es desviaran a l'estació d'Espot, també de FGC. Les obres començaran aquest dimecres i consistiran en provocar l'esllavissada, sanejar la muntanya i netejar la via. En aquest punt ja s'hi van fer obres fa dos mesos. 
 
Aquest tancament no afecta els grups que són en aquests moments a l´Hotel Port Ainé 2000, situat a peu de pistes, ja que podran esquiar amb normalitat durant tota aquesta setmana. La reparació de la carretera sí que té conseqüències per als visitants de l´estació que tenen reserva a partir de demà. Com a solució se´ls proposarà anar a Espot en comptes de Port Ainé i allotjar-se en un dels hotels de l´estació fronterera amb el Parc Nacional d´Aigüestortes. 
 
En l´esmentat període de 10 dies, també s´establirà un protocol que permetrà circular en el tram dels treballs, durant franges horàries controlades, per part dels treballadors, serveis i dels clients que abandonin l´hotel. 
 
Les obres permetran efectuar el sanejament del talús número 23 de la carretera de Port Ainé i col·locar-hi una xarxa protectora en una àrea d´aproximadament 800 metres quadrats, així com instal·lar una barrera fixa de protecció sobre l´escullera ja existent. Aquesta és una actuació provisional i que ha de permetre mantenir oberta l´estació pel que resta de temporada, a l´espera de poder efectuar més endavant l´actuació definitiva. 
 
Un cop hagin acabat les feines que comencen demà es reobrirà la via per a permetre de nou l´accés a l´estació d´esquí.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor