Divendres, 19 d'abril de 2024
medi ambient

La segona jornada de neteja dels rius del Sobirà acaba amb la recollida de 1.100 quilos de brossa

La segona batuda de la ‘IniciativaRius’ ha reunit una seixantena de voluntaris que han deixat la deixalla exposada al centre de Sort per conscienciar el veïnat

Redacció 23 d'octubre de 2020 a les 10:36
Estudiants dels mòduls esportius de l'Insitut Hug Roger III han participat en la recollida | AEP
Aquest dijous s'ha realitzat la segona jornada del projecte IniciativaRius que l'Associació Esportiva Pallars (AEP) porta a terme aquest mes al Pallars Sobirà. La segona sessió de la iniciativa ha comptat amb la participació de més de 60 voluntaris i s'han recollit 1.100 quilos de residus i ferros d'alguns dels rius de la comarca.

Si dimarts passat van ser els nens d'alguns dels centres escolars de Pallars Sobirà els que van participar en l'activitat, aquest dijous, han agafat el relleu els joves dels mòduls esportius que s'imparteixen a l'Institut Hug Roger III de Sort. L'acció s'ha desenvolupat en diversos trams dels rius Noguera de Tor i Noguera Vallferrera, a les proximitats de Tor i Alins. En total, s'ha recollit més d'una tona de residus, que els organitzadors de la batuda han deixat exposats a la plaça Caterina Albert de Sort perquè els veïns i veïnes puguin veure'ls i "fer-se una idea de quin és l'estat dels rius", tal com asseguren des de l'entitat esportiva.
 
Aquesta acció puntual de recollida es desenvolupa dins d'un projecte més gran, IniciativaRius, que pretén perllongar aquestes neteges de manera regular en aquesta zona del Parc Natural de l'Alt Pirineu. A part dels estudiants dels mòduls esportius, en l'acció d'aquest dijous hi han participat membre del cos d'Agents Rurals de la Generalitat, la brigada del Parc Natural de l'Alt Pirineu, voluntaris locals i tècnics de l'AEP.

Aquest dissabte, hi haurà una nova jornada de recollida de brossa i residus. Des de l'organització, asseguren que l'acció compta amb protocols de prevenció del contagi de la Covid-19 i expliquen que ja hi ha més d'un centenar d'inscripcions. En aquest sentit l'AEP ha tancat les inscripcions limitant la participació només a veïns de la zona per evitar desplaçaments innecessaris. En aquesta nova acció es baixarà en ràfting per recollir residus en llocs de difícil accés per terra, es netejaran platges i embarcadors i es trauran tres cotxes de les aigües de la Noguera Pallaresa.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació