Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

El Pallars rebrà prop de 617.000 euros del Govern pel manteniment d'accessos a nuclis

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà s’emporta la major partida amb 318.334 euros, mentre que al Jussà se’n destinaran 298.367

Redacció 22 d'octubre de 2020 a les 17:19
Operaris treballant en una carretera pallaresa, en imatge d'arxiu | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Sobirà rebrà una partida de 318.334 euros de part del Departament de Territori i Sostenibilitat per finançar el Pla d’actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal de la comarca. Ho ha fet públic aquest dijous la conselleria, que també destinarà 298.367 euros al Pallars Jussa, tal com ja va anunciar en sessió plenària el seu president, Josep Maria Mullol, ara fa un mes.

Així, en total, el Departament de Territori i Sostenibilitat concedirà al conjunt de les comarques pallareses un total de 616.701 euros de subvenció per a actuacions de millora i manteniment d’accessos a nuclis habitats. Formen part de la partida general de 2.498.322 euros que el Govern repartirà entre nou consells comarcals de territoris de muntanya i al Conselh Generau d’Aran.

Tot i que la titularitat de gran part de la xarxa veïnal i rural de camins d’accessos a nuclis correspon als ajuntaments, els beneficiaris d’aquesta subvenció són, per delegació expressa, els consells comarcals de l’àmbit de muntanya. A banda del Pallars Jussà i Sobirà, s’inclouen en la partida els consells de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Ripollès, el Solsonès i l'Aran. 

A partir d’ara, les entitats beneficiàries podran iniciar les obres de reforma i manteniment de la xarxa local de camins previstes en aquests ajuts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació