1 de 10
medi ambient

Uns 160 escolars del Pallars Sobirà netegen els rius de la comarca

La 'Iniciativa Rius' de l'Associació Esportiva Pallars continuarà els pròxims dies amb la participació de voluntaris

Un grup d'alumnes recollint deixalles a la vora de la Noguera Pallaresa a Sort | ACN
per Redacció, 21 d'octubre de 2020 a les 08:08 |
Uns 160 escolars de Sort, Alins i Ribera de Cardós han participat aquest dimarts en el projecte IniciativaRius de l'Associació Esportiva (AE) Pallars. Es tracta d'una activitat de neteja de rius de la comarca, com ara la Noguera Pallaresa, la Noguera de Tor o la Noguera de Cardós, que té per objectiu millorar l’hàbitat dels rius de la comarca i augmentar la conscienciació envers la problemàtica de les deixalles en espais naturals.

Els escolars han recollit les deixalles i posteriorment les han seleccionat. L'objectiu de l'activitat, que seguirà els dies 22, 24 i 31 d'octubre amb altres voluntaris, és cuidar un recurs important per a la comarca vinculat molt directament amb els sectors esportiu, turístic, de pesca, hidroelèctric i agrícola, com són els rius. S'ha començat amb els més petits per conscienciar-los de la necessitat de no tirar deixalles al medi natural i no contaminar.

 

Les tasques dels més petits no únicament s'han centrat en la neteja, sinó que també s'ha fet un registre de camp per veure la tipologia de les restes que es recullen. Durant la setmana es faran a les aules tallers i explicacions de com s'ha d'efectuar la recollida selectiva. Els pròxims dies de recollides de deixalles, ja amb voluntaris adults de la comarca, es dedicaran a retirar deixalles més voluminoses que prèviament han detectat als voltants del riu, com vehicles abandonats, restes de ponts o electrodomèstics. 

Totes les deixalles recuperades quedaran exposades a la plaça Caterina Albert de Sort, fins el 31 d’octubre, per conscienciar als veïns de la necessitat de mantenir net l'entorn i evitar tirar brossa a la natura. En campanyes anteriors es va retirar una tona de ferralla i en aquesta es preveu que el volum de brossa retirat sigui similar.


El Consell Comarcal del Pallars Sobirà col·labora amb l'activitat amb el triatge i la retirada de les deixades que s'han recuperat. L'activitat s'ha fet amb el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, que ha aportat una subvenció del fons europeu Feader de més de 7.100 euros.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

 

Participació