Divendres, 19 d'abril de 2024
Geoparc

La seu de l'ICGC a Tremp seguirà allotjant el Geoparc Orígens

En un conveni signat entre ambdues institucions es detalla que l'Institut també prestarà suport científic i documental a l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec

Redacció 19 d'octubre de 2020 a les 10:01
La seu de l'ICGC a Tremp continuarà allotjant la seu científica del Geoparc Orígens | ICGC
L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) seguirà allotjant la seu de l'Associació Geoparc Conca de Tremp-Montsec en el seu Centre de Suport Territorial (CST) dels Pirineus, a Tremp. Així s'estableix en el conveni signat recentment entre el director de l'ICGC, Jaume Massó, i la presidenta de l'associació, Maria Pilar Cases. L'objectiu del nou conveni és establir els acords necessaris per a una adequada regulació i desenvolupament de les rela­cions i dels serveis entre ambdues institucions.

En aquest conveni es concreta que la seu de l'ICGC, situada al número 21 del passeig Pompeu Fabra de Tremp, continuarà hostatjant l'associació i facilitarà el seu ús per a exercir de seu científica del Geoparc. El document també recull que l'organisme en continuarà prestant suport geo­científic i documental. A més, el Geoparc podrà fer ús del Centre de Documentació que, mitjançat la Cartoteca de Catalunya, l'Institut manté al CST Pirineus. 

L'ICGC ha ubicat la seu del CST Pirineus a Tremp pel ric patrimoni paleontològic, geològic, miner i cultural que es concentra en pocs quilòmetres. És un laboratori natural on, des de la proximitat, és possible fer estudis detallats de diferents àrees de les ciències de la Terra. La seva finalitat és arribar a ser centre de referència de la constitució geològica i dels sòls dels Pirineus Centrals per a donar-los a conèixer i difondre'ls com a recurs patrimonial mitjançant la recerca, l'estudi i la divulgació dels seus valors.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació