Dissabte, 20 d'abril de 2024
esquí

Les estacions d'esquí es reivindiquen com entorns segurs front la Covid-19

L'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya publica un manual per a la pràctica segura de l'esquí la temporada 2020-2021

Redacció 13 d'octubre de 2020 a les 11:35
Les pistes d'esquí, un entorn segur i a l'aire lliure per a la pràctica d'esports d'hivern | Skipallars
De cara a la temporada d'hivern 2020-2021, l'Associació Catalana d'Estacions d'Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) ha treballat per poder obrir les estacions amb el màxim de garanties per a totes les persones, per tal d'evitar contagis. Asseguren que la prioritat de les estacions d'esquí catalanes és la salut dels visitants, els treballadors i de totes les persones que viuen a l'entorn de les estacions. En un manual de bones pràctiques publicat per l'ACEM, les estacions es comprometen també a donar suport i col·laboració als agents locals per a mantenir el control de la Covid-19 al Pirineu als nivells d'èxit d'aquest estiu.

L'ACEM vol tranquil·litzar els futurs visitants de les estacions d'esquí catalanes i assegura que es tracta de llocs segurs on la major part del temps es passa a l'aire lliure. Les estacions catalanes ofereixen 466 kilòmetres de pistes d'alpí, 205 de nòrdic i 100 d'itineraris per raquetes.

Pel que fa als remuntadors, asseguren que en aquests espais els riscos són mínims, ja que el trajecte és a l'aire lliure, inferior a deu minuts, amb una distància de 15 metres o més entre cadires i perxes i, recorden, serà obligatori dur-hi la mascareta posada. L'associació també posa èmfasi en que l'equipament per la pràctica de l'esquí, com les mascaretes facials, els buffs, ulleres, guants i cascos, són peces protectores davant possibles contactes amb persones contagiades per la Covid-19.

Aquesta temporada a més, les estacions s'han compromès a implementar una política comercial que compensarà als compradors de forfaits de temporada en cas que no s'hagin pogut amortitzar per causes degudes al Covid-19 com, per exemple, un possible tancament dels equipaments.

 Consulta el manual de Bones pràctiques a les estacions d'esquí per a la prevenció de la Covid-19

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació