Dissabte, 20 d'abril de 2024
treball

L'habitatge, internet i les carreteres, principals febleses per establir-se al Pallars

Així es desprèn de l'enquesta de teletreball de Pallars Actiu en què un 80% dels enquestats es planteja venir a viure i treballar a les comarques pallareses

Redacció 9 d'octubre de 2020 a les 10:32
El teletreball pot ajudar a frenar el despoblament de les comarques pallareses | Pxfuel
El teletreball, estès arran de la pandèmia de la Covid-19, ha obert una porta al món rural per frenar el despoblament. És per aquest motiu que des de la Societat de Foment Pallars Actiu han impulsat una enquesta per conèixer si la població catalana té interès per establir-se i teletreballar al territori pallarès. Els resultats de la consulta destaquen que, malgrat que les comarques pallareses ofereixen una bona qualitat de vida, hi ha tres febleses que frenen el creixement de la població, aquestes són les telecomunicacions, les carreteres i l'accés a l'habitatge.

El 88% dels enquestats coneixen les comarques pallareses i el gruix de les respostes provenen de treballadors dels quals el 60% té l'opció de teletreballar o flexibilitzar la seva jornada laboral. Els participants valoren molt positivament la qualitat de vida dels Pallars i els seus serveis, així i tot, veuen dificultats per establir-se al Pallars.

Els principals inconvenients esmentats pels enquestats són les telecomunicacions, ja que moltes poblacions no tenen una connexió a internet ràpida i segura. Des de Pallars Actiu consideren que això és un gran hàndicap i reclamen al Govern que no només resolgui la connectivitat de les capitals de comarca sinó que faci arribar una bona connexió a tots els pobles pallaresos "perquè el poble més petit pugui acollir l’empresa més gran", tal com afirma la Societat de Foment en un comunicat.


Una altra problemàtica que han identificat a través dels resultats de l'enquesta és el dèficit en infraestructures viàries. Des de l'entitat apunten que moltes poblacions no disposen d'accessos en condicions òptimes i que aquesta problemàtica s'hauria de resoldre amb el suport del Govern.

L'últim dels punts febles detectats a l'enquesta és la residència. El 75% dels enquestats destaquen que l’accés a l'habitatge no està garantit al Pallars. Des de Pallars Actiu consideren que els municipis han d'incentivar, mitjançant campanyes de bonificacions, que els propietaris de pisos i cases buides els posin al mercat de lloguer o venda a uns preus assequibles.

La Societat de Foment es compromet, al final del seu comunicat, a buscar solucions per combatre aquestes febleses i fer que el Pallars esdevingui un lloc de referència on es puguin instal·lar aquells que teletreballen. L’enquesta ha tingut més de 350 respostes i un 80% dels enquestats s’està plantejant la possibilitat de venir a viure i treballar als Pallars.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació