Dissabte, 20 d'abril de 2024
coronavirus

L'Institut de Sort facilita una sala als alumnes que dinaven al carrer amb carmanyoles

Fins aquest dimecres els joves que es portaven el dinar de casa no podien entrar al menjador per la Covid-19

Redacció 8 d'octubre de 2020 a les 09:28
Els joves dinant a la porta de l’Arxiu Comarcal del Pallars Sobirà | ACN
Els alumnes de Batxillerat de l'Institut Hug Roger III de Sort, que des de feia una setmana dinaven al carrer amb carmanyoles, ja han dinat aquest dimecres en una sala que el centre els ha facilitat. Fonts properes consultades per l’Agència Catalana de Noticies (ACN), que va fer públic el cas, han explicat que aquest dimecres s'ha notificat als alumnes que el centre els posava a disposició una sala per dinar i un microones on poder escalfar el menjar. Un professor s'encarregarà cada dia d'acompanyar-los a la sala un cop hagin finalitzat les classes.

Feia dos setmanes que els joves dinaven al carrer però el primer dia de fred i pluja van veure que no podien continuar així i van reclamar una solució al centre. Aquests alumnes, que per motius diversos no volen dinar el menú del menjador escolar, fins ara podien emportar-se les carmanyoles de casa i dinar en aquest espai. Fa dos setmanes, l'empresa concessionària del menjador escolar, Alessa, els va deixar fora sense donar-los cap altra alternativa i els joves es veien obligats a dinar al carrer. 

Segons l’ACN, es tracta d’una vintena de joves que viuen en diferents nuclis del Pallars Sobirà de municipis com Esterri d'Àneu, Vall de Cardós, Baix Pallars o nuclis agregats de Sort, però també del Pallars Jussà com Tremp, Isona o Llimiana. Han de fer ús del transport escolar per anar a l’institut i és per això que no poden anar a dinar a casa un cop acaba l'horari lectiu. Aquests alumnes acaben les classes a les 15:10h i el transport escolar no surt fins les 16h.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació