Dimarts, 23 d'abril de 2024
fires

Tremp prepara una Fira del Codony marcada per la Covid-19

Se celebrarà el dissabte 31 d’octubre i tindrà un nou format adaptat a les mesures de seguretat de la pandèmia

Redacció 8 d'octubre de 2020 a les 08:57
El codony és el protagonista de la Fira | Ajuntament de Tremp
L’Ajuntament de Tremp tirarà endavant, el dissabte 31 d'octubre, la 19a edició de la Fira del Codony, sempre que la situació sanitària es mantingui estable. Per garantir la seguretat i bon desenvolupament de la jornada, incorporarà una sèrie de mesures, totes elles eventuals i relacionades amb la normativa sanitària, com ja va fer durant la Festa Major del municipi.
 
En primer lloc, enguany el recinte firal s’eixampla ampliant la zona d’exposició de la plaça Capdevila per tot el passeig del Pare Manyanet i fins a la plaça Mercadal. Així, els expositors alimentaris i d’artesania es distribuiran al llarg de tota aquesta zona amb la distància necessària per permetre una circulació fluida i evitar aglomeracions.
 
En segon lloc, s’està treballant en l’organització de menys activitats complementàries que les habituals. Totes aquestes activitats, adreçades als visitants i professionals, es realitzaran al mateix espai i tindran un accés limitat, mitjançant inscripció prèvia. Algunes de les activitats confirmades fins al moment són una presentació d’olis verds del Pallars, un taller d’elaboració d’allioli de codony i una demostració de cuina conduïda pel xef Sergi de Meià acompanyat de restauradors locals.
 

L'all i oli de codony és una de les receptes estrella de la Fira del Codony Foto: Ajuntament de Tremp


A més, el programa es completarà amb dues activitats del festival Cordevi que tindran lloc el diumenge 1 de novembre. Es tracta d'una recollida de safrà a la finca de Safrà del Pallars amb esmorzar de productes de Casa Badia i celler Vilacorona, i una experiència enoartística a càrrec de Clara Peya i Sílvia Capell al Celler el Vinyer amb productes de Carnisseria Castilló i Forn de pa Ribera.
 
L’organització ha demanat a tots els assistents que no circulin pel recinte firal ni participin en les activitats si es tenen símptomes de Covid-19, que facin ús de la mascareta, mantinguin la distància establerta i utilitzin el gel hidroalcohòlic que l’organització posarà a disposició dels participants.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació