Dijous, 18 d'abril de 2024
recerca

Es reprèn la recerca dels dos joves desapareguts a Aigüestortes ampliant la zona

Les famílies no tenen notícies de la parella, que es trobava realitzant la ruta 'Carros de Foc’, des de divendres

Redacció 30 de setembre de 2020 a les 08:18
El dispositiu de rescat ha ampliat la zona de rastreig | Pompièrs d'Aran
Els equips d'emergències han reprès aquest dimecres al matí la recerca d'una parella de 27 anys desapareguda des de divendres al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ahir dimarts es va pentinar per terra i aire l'àrea entre els refugis de Colomèrs i d'Amitges, i la previsió d’aquest dimecres és ampliar la zona de recerca. Treballen en el dispositiu els Bombers de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Agents Rurals i els Pompièrs d'Aran.

Els dos senderistes van començar la ruta Carros de Foc el dimarts dia 22, però se’ls va perdre la pista el divendres 25. Les famílies van ser les que van denunciar la desaparició dels dos joves després de no tenir notícies d'ells des de divendres i no haver arribat a casa el dia 27, quan els esperaven.

Dilluns, es va intentar reconstruir la ruta que els joves haurien seguit pels diferents refugis de muntanya de la zona. Així, es va acotar una àrea de 1.500 hectàrees entre Colomèrs, el darrer lloc on van ser vistos el 25 de setembre, i Espot, que és l'indret on la parella havia deixat el vehicle. Aquest dimarts, el desplegament s'ha ampliat i s'ha instal·lat un centre de control a l'heliport de Vielha per coordinar tots els recursos.

La zona de recerca, molt extensa, s'ha dividit en cinc sectors. Segons els Bombers, la neu dificulta les tasques de les dotacions terrestres i s'han incorporat eines de recerca habitualment utilitzades en allaus.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació