Dimarts, 23 d'abril de 2024
coronavirus

S’eleven a tres els ingressos per Covid-19 a l’Hospital del Pallars, un dels quals en estat greu

El pic d’aquesta segona onada es va assolir el passat cap de setmana amb quatre persones ingressades

Jordi Ubach Llorens 24 de setembre de 2020 a les 11:22
Imatge de la façana principal de l’Hospital Comarcal del Pallars | GSS
L’Hospital Comarcal del Pallars té actualment tres persones ingressades amb Covid-19, una de les quals en estat greu. Es tracta del cas d’una persona de 79 anys, amb veïnatge al Pallars Jussà. La resta, també veïns de la comarca, es mantenen estables a planta. El pic màxim d’hospitalitzats en aquesta segona onada es va assolir el passat cap de setmana, amb quatre persones ingressades amb una mitjana d'edat d’uns 75 anys.

Segons han confirmat a Pallars Digital fonts del centre hospitalari, els tres casos hospitalitzats corresponen a dos brots, un que es va registrar fa dos setmanes a la Pobla de Segur i un segon, la setmana passada a Tremp, on en només set dies s’han sumat sis nous contagis


El director assistencial de l’Hospital del Pallars, Eduard Sanjurjo, ha assegurat a aquest diari que aquesta no era una situació prevista i que en tots els casos es desconeix la font inicial de contagi. Sanjurjo ha insistit en mantenir les precaucions, especialment amb l’arribada del mal temps, ja que creu que els nous casos podrien augmentar. "El fet d’estar a l’aire lliure fa disminuir la probabilitat de contagi, però podem començar a tenir més problemes quan faci més fred”, ha alertat. 


Sanjurjo ha recordat que les trobades estan limitades, des d’aquest dimecres, a un màxim de sis persones, tot i que ha remarcat que en general la ciutadania compleix amb les mesures de prevenció. “No ens podem relaxar”, ha manifestat, posant especial atenció en les trobades en terrasses, en espais interiors i en les reunions d'àmbit infantil, jove i familiar.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació