Divendres, 19 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Pallars Jussà rebrà 298.000 euros del Govern pel manteniment de les carreteres

El ple mostra també el seu rebuig a la sentència del Tribunal Suprem que limita l’exposició de banderes LGBTIQ+ en edificis públics

Redacció 23 de setembre de 2020 a les 12:09
Imatge de la sessió plenària celebrada aquest dimarts a l’Epicentre de Tremp | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà rebrà una partida de 298.367 euros de part del Departament de Territori i Sostenibilitat per finançar el Pla d’actuacions de millora i manteniment de camins de la xarxa veïnal de la comarca. Ho ha fet públic el president de l’ens comarcal, Josep Maria Mullol, en el transcurs del ple extraordinari celebrat aquest dimarts a l’Epicentre de Tremp.

El pla inclou actuacions als 14 municipis de la comarca i els recursos s’han distribuït de forma proporcional segons el nombre de quilòmetres de vies d’accés a nuclis amb que compta cada municipi segons l’inventari comarcal.

Entre les actuacions més destacades que inclourà el projecte hi ha la millora de la via d’accés de Sant Esteve de la Sarga a Alsamora amb un pressupost de 12.905 euros, el de Salàs de Pallars a Sensui amb un pressupost de 7.824 euros, el d’Aransís amb un pressupost de 11.250 euros o el que uneix la cruïlla d’Aulàs al Castellet, al municipi de Tremp, amb un pressupost de 40.462 euros. També està prevista una actuació d’abast comarcal que consistirà en el manteniment i millora del camí de l'entorn de l’embassament de Sant Antoni amb un pressupost de 9.722 euros.

Mullol ha valorat positivament l’esforç del departament de Territori i Sostenibilitat per recuperar aquestes subvencions, si bé ha remarcat que la quantitat atorgada no és suficient per resoldre les mancances en aquesta matèria després de dos anys de no convocar-se aquests ajuts. Uns ajuts que des del consell comarcal es consideren “molt necessaris” per comarques formades per municipis petits amb un gran nombre de nuclis agregats, com és el cas del Pallars Jussà.

Al ple també s’ha aprovat, entre altres coses, una moció en favor de la suficiència financera dels ens locals i s’ha donat suport també a la moció aprovada per l’Ajuntament de Tremp de rebuig de la sentència del Tribunal Suprem que limita l’exposició de banderes LGBTIQ+ en edificis públics.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació