Divendres, 19 d'abril de 2024
brama

Denuncien diversos motoristes per circular per pistes prohibides a la reserva de Boumort

Durant el període de la brama del cérvol diverses pistes estan limitades al trànsit per evitar destorbs en l'aparellament

Redacció 22 de setembre de 2020 a les 10:24
Imatge dels motoristes denunciats per circular per una pista prohibida a Boumort | Agents Rurals
Els Agents Rurals han denunciat durant els últims dies diversos vehicles, entre ells motoristes, per circular per pistes prohibides a la Reserva Nacional de Caça de Boumort. Els agents recorden que durant el període de la brama del cérvol, iniciat aquest dissabte, hi ha pistes limitades al trànsit per a evitar destorbs durant el seu aparellament.


Durant aquests dies, els Agents Rurals també han dut a terme el seguiment i supervisió del pla de rescat de fauna del canal de Sossís, que s'ha d'assecar per al seu manteniment i el de la central hidroelèctrica. També han fet inspecció en horari nocturn de la mateixa zona, on s'han rescatat 170 crancs autòctons que havien quedat amagats sota pedres i que haurien acabat morint. En total s'han rescatat 2.494 truites autòctones, 305 crancs autòctons i 137 barbs cuarroig.
 
Excepte 45 truites de les més grans, que s'han traslladat al centre d'alevinatge de la truita autòctona de Llavorsí, tots els peixos i crancs s'han alliberat al mateix riu Noguera Pallaresa, a la zona de pesca sense mort de Collegats i altres zones properes.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació