Dimarts, 23 d'abril de 2024
emprenedoria

El Pallars participarà en una campanya per reactivar projectes amb retorn social al territori

Les aportacions ciutadanes seran complementades amb 24.000 euros per part de les administracions a la campanya 'Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran'

Redacció 18 de setembre de 2020 a les 09:37

El Pallars Jussà i el Sobirà participaran en la primera campanya de finançament col·lectiu Matchfunding Arrela't Alt Pirineu i Aran, una iniciativa per contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic a les comarques pirinenques. Durant aquesta tardor està previst engegar una convocatòria pilot a través de la plataforma Goteo per finançar projectes que tinguin un retorn social al territori.

Les aportacions dels ciutadans seran complementades amb 24.000 euros per part de l’administració, que es compromet a doblar l’import que aconsegueixin recaptar els projectes. En total, entre aportacions ciutadanes i administració, es preveu repartir 48.000 euros entre un màxim de sis projectes que preseleccionarà un jurat independent.

Aquesta primera convocatòria començarà el proper 19 d'octubre i fins al 13 de desembre s'hi podran presentar qualsevol professional autònom, associació, cooperativa o microempresa que tingui la seu social o el domicili a l'Alt Pirineu i Aran. Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa i ajudar tots els interessats a preparar la candidatura, es duran a terme unes sessions de treball en xarxa, el 26 de setembre al Pallars Sobirà i el 9 d'octubre al Jussà.

Es preveu escollir un projecte per comarca, fins a un màxim de sis, d'acord amb la puntuació obtinguda en funció de les bases. Els aspectes que més es valoraran seran l'impacte dels projectes en el territori tant en termes socials, de sostenibilitat, equilibri territorial o d'enfortiment democràtic, entre d'altres.

Un cop escollits els guanyadors, rebran una formació i acompanyament intensiu durant el gener de l'any que ve per part de la Fundació Goteo, i així dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecenatge, necessàries per poder assolir el finançament mínim (d'almenys 4.000 euros).

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació