Dijous, 25 d'abril de 2024
gent gran

L’Ajuntament de la Pobla de Segur trasllada el servei del Centre de dia a la ludoteca municipal

Tot i que encara no hi ha data d'obertura, el futur equipament podrà acollir diàriament uns 30 padrins i padrines

Redacció 17 de setembre de 2020 a les 09:20
Imatge de l'entrada de la ludoteca municipal, on s'ubicarà el Centre de dia | Ajuntament de la Pobla de Segur
El Centre de dia de la Pobla de Segur, situat a les instal·lacions de la Residència Municipal Nostra Senyora de Ribera, es traslladarà on ara hi ha l'espai de la ludoteca municipal, al carrer Ceferí Rocafort. El passat mes de març, la situació sanitària va obligar a tancar provisionalment l'equipament i actualment el consistori poblatà ja treballa en la nova ubicació del centre.

L’alcalde, Marc Baró, ha explicat que atesa la situació sanitària actual "hem vist que no podem tenir aquests dos serveis junts, perquè els usuaris del centre de dia no poden estar amb els residents". En aquest sentit, ha afegit que la ludoteca és l'únic equipament "que ens ofereix la possibilitat de fer el canvi amb poca inversió i poc temps".

De moment, encara no hi ha data concreta d'obertura del servei, que podrà acollir diàriament uns 30 padrins i padrines, ja que encara s'hi han de dur a terme algunes obres d'adequació. Aquestes consistiran, per exemple, en la construcció de dutxes adaptades, una sala de fisioteràpia, així com una zona de vestidors per a treballadors i usuaris per tal d'evitar contaminar l'espai.
 

Plànol de les instal·lacions del futur centre de dia Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


La posada en marxa d’aquest espai, però, no depèn només de les obres, sinó que caldrà esperar també els tràmits de la Generalitat per fer el canvi d’ubicació del servei. Baró remarca que estan treballant per tal que "la reobertura sigui el més aviat possible perquè som conscients que pels usuaris és un servei essencial i que ja fa sis mesos que no en poden gaudir".
 
El servei del Centre de dia s’havia traslladat a la residència l'any 2014, després que la Generalitat mostrés la intenció de tancar el que hi havia al Casal d’avis, i oferia un total de 20 places. Amb el nou equipament, s’ampliarà el número de places a 30, 15 de les quals de la Generalitat de Catalunya i l'altra meitat de titularitat municipal. Amb la situació actual, però, només es podran oferir el 50% de les places, així doncs, l’augment d’aquestes 10 places permetrà acollir la totalitat d’usuaris que hi havia abans del tancament del servei.

El cost de l'ús del centre durant una jornada laborable completa serà de 28,06 euros, mentre que mig dia costarà 16,64 euros, unes tarifes que corresponen a les places de titularitat municipal. El centre de dia oferirà servei de dilluns a diumenge des de les vuit del matí a les vuit del vespre els 365 dies de l’any i comptarà amb els mateixos professionals i serveis que el que estava situat a la residència.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació