Dijous, 30 de maig de 2024
trànsit

​La Pobla comença a aplicar la nova ordenança de circulació amb multes d’entre 80 i 6.000 euros

Aprovada el passat mes de maig, té com a objectiu garantir la seguretat i l’ús de la via pública i preveu multar les infraccions a partir del dia 14

Redacció 11 de setembre de 2020 a les 10:51
Vehicles mal estacionats a l’avinguda Catalunya de la Pobla | Ajuntament
L’Ajuntament de la Pobla de Segur començarà a aplicar a partir del proper dilluns la regulació de la circulació dins de la població. Aquesta era, segons el consistori, una “assignatura pendent” que ha quedat resolta amb l’aprovació de l’ordenança general de circulació, una normativa que dona potestat a la Policia Local de multar les infraccions que tenen lloc dins de la Pobla. 

La nova ordenança regularà la circulació de vehicles, vianants i altres mitjans de transport per les vies urbanes mitjançant infraccions lleus, sancionades amb imports de fins a 100 euros; infraccions greus, amb multa de fins a 200 euros i infraccions molt greus, amb multa de fins a 500 euros.


A més, la infracció de conduir vehicles que tinguin instal·lats inhibidors de radar o qualsevol altres mecanismes encaminats a interferir en el funcionament dels sistemes de vigilància de trànsit se sancionarà amb una multa de 6.000 euros sense reducció. Les multes es podran pagar amb una reducció del 50% si es paguen dins del termini de vint dies naturals.

Aquesta ordenança serà d’aplicació a totes les vies públiques aptes per a la circulació, a les vies que sense tenir aquesta aptitud siguin d’ús comú i també a les vies i terrenys privats que siguin utilitzats per un col·lectiu de persones. En aquests espais queda prohibit i serà sancionat: entorpir la marxa de la resta d’usuaris, no adequar la conducció a les característiques de la via, conduir sense les precaucions necessàries, de forma negligent o temerària, no assenyalar les maniobres o forçar velocitats brusques, entre d’altres. 

A més, la màxima autoritat per regular la circulació seran els agents de la Policia Local, les indicacions dels quals prevaldran sobre les normes de circulació i qualsevol altra senyalització fixa, encara que els sigui contradictòria. L’incompliment dels senyals dels agents encarregats de la circulació tindrà el caràcter d’infracció greu, segons ha avisat l’ajuntament. L’ordenança també preveu que les persones que hagin estat denunciades per infracció i no estiguin conformes amb la denúncia, puguin presentar al·legacions a l’Ajuntament.

Segons el consistori municipal, algunes de les sancions que es preveuen tenen per objecte regular les infraccions de circulació més comunes a la Pobla de Segur, com estacionar en doble fila, fer-ho en un lloc prohibit o en una vorera. També es preveu sancionar aquelles persones que no travessin per un pas de vianants o als que circulin per la vorera o carrer residencial sobre un monopatí, patinet o aparell similar a velocitat superior al pas d’una persona. Tampoc es podran utilitzar aparells de reproducció de so amb un volum elevat ni estacionar al mateix lloc de la via pública més de 15 dies consecutius.

Tampoc es podrà estacionar en doble fila, a sobre la vorera creant perill, en un pas de vianants o davant d’un gual, ni estacionar el vehicle de manera que obstaculitzi la circulació o impedint la visibilitat. No es podrà parar en un pas de vianants ni en una vorera creant perill pels vianants i se sancionarà també el fet de no portar el cinturó de seguretat, de no respectar la senyalització d’una via o recórrer marxa enrere una distància superior a 15 metres. Circular en sentit contrari, a més de ser una infracció greu, també té una sanció de 6 punts al carnet de conduir.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació