Dijous, 25 d'abril de 2024
integració

El Servei d’Intervenció Socioeducativa del Jussà amplia les activitats durant l'estiu

Aquest servei ofereix activitats de lleure diàries a 15 usuaris d’entre 6 i 12 anys de Tremp

Redacció 10 de setembre de 2020 a les 11:05
El SIS treballa amb infants i joves que estan en situació de risc | CCPJ
El Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Pallars Jussà, que treballa amb nens i nenes de famílies en situació de vulnerabilitat, ha ampliat aquest estiu els seus serveis per cobrir les necessitats lúdiques, educatives i alimentàries d’aquests menors en aquest període de temps. 

El SIS del Pallars Jussà ofereix activitats de lleure cada matí a 15 usuaris d’entre 6 i 12 anys de Tremp. Aquest servei dóna continuïtat a les activitats de suport socioeducatiu que presta a aquestes famílies durant el curs, però donant-hi un caire més lúdic alhora de treballar les habilitats socials i el reforç educatiu, seguint les recomanacions dels centres escolars.

A part de les activitats de lleure, aquest servei també ofereix esmorzar als petits així com dinar tant als que participen en aquesta activitat com als seus germans més grans, així com a usuaris becats pels serveis socials en altres casals d’estiu on no hi ha servei de menjador. En total, 30 nens i nenes de famílies usuàries del SIS continuen rebent servei de menjador durant els mesos de juliol i agost becats pels Serveis Socials.

Durant la resta del curs el SIS treballa les habilitats socioeducatives amb aquests nens i joves. Al mateix temps, se’ls ofereix un servei de reforç escolar en col·laboració amb l’associació de voluntaris Aprop. El SIS també porta a terme una tasca de seguiment d’infants i joves a la Pobla de Segur, comesa que s’anirà ampliant a altres municipis de la comarca.

La tasca del SIS ha estat especialment rellevant durant els mesos de confinament en què s’ha fet un seguiment acurat mitjançant videotrucades i telèfon i en què s’ha vetllat perquè les famílies tinguessin accés als recursos digitals, aprenguessin a utilitzar les eines pertinents i se'ls facilités material escolar.

D’altra banda, davant l'adversitat que ha generat la Covid-19 el SIS s'ha reforçat creant un compte d’Instagram. A través d’aquest les famílies que ho han volgut han accedit a diferents activitats que s’hi proposaven. Aquesta eina ha permès als usuaris del SIS, que disposaven de dispositius digitals, tenir més a prop les seves referents.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació