Divendres, 19 d'abril de 2024
política

Els tres regidors de Junts per Tremp es donen de baixa del PDECat per fer costat a Puigdemont

L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, afirma en canvi que es queda al Partit Demòcrata de Catalunya

Redacció 2 de setembre de 2020 a les 09:00
Imatge de membres de la llista de Junts per Tremp a les darreres eleccions municipals | Junts per Tremp
El darrer episodi de la crisi entre el Partit Demòcrata i Junts per Catalunya s'ha tornat a fer sentir al Pallars. Els tres regidors de Junts per Tremp, que formen part de l'equip de govern del consistori trempolí juntament amb ERC, han decidit estripar el carnet del PDECat per fer costat al nou projecte polític de Carles Puigdemont. Es tracta d’Anna Ritz, Rosa Melines i Francesc Castells.

A més, tots els membres del comitè local han seguit el mateix camí, tal com ha explicat la cap de llista de la formació i primera tinent d'alcalde, Anna Ritz, que ha assegurat que hi creuen perquè ho veuen com l'únic projecte "amb capacitat de lluitar per la independència de Catalunya i implementar el mandat de l'1-O”, ha assegurat.

Mentrestant, al Pallars Sobirà, qui també ha abandonat el partit és Imma Gallardo, diputada al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Sort. Gallardo ha anunciat la decisió a través de les xarxes socials, on ha afirmat que "JxCat ara és el millor instrument per aconseguir la independència i per seguir treballant pel benestar, el progrés i la llibertat dels catalans i les catalanes, amb el lideratge de Carles Puigdemont”.
 
També per xarxes socials però en sentit contrari s'ha pronunciat l'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, que ha afirmat que no farà “com en Messi”, i que ara “més que mai”, es queda al Partit Demòcrata.
 
​L'allau de baixes al PDECat va començar dilluns quan Carles Puigdemont, els presos polítics del partit i els consellers del Govern van estripar el carnet del Partit Demòcrata després que la formació decidís portar Junts per Catalunya als tribunals per l'ús de les sigles. 

Cal recordar que al Pirineu la crisi va començar a mitjans d'agost amb la dimissió en bloc dels alts càrrecs del partit, entre els quals la presidenta del partit a l’Alt Pirineu, Mayte Rivero, i els presidents comarcals del Pallars Sobirà i Jussà, Joan Montaña i Josep Ramon Lloret. De tots ells, de moment qui també s’ha donat de baixa del PDECat és Mayte Rivero.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació