Divendres, 19 d'abril de 2024
energia solar

Denuncien el projecte d'una central solar de 60 hectàrees als Nerets

Diversos veïns del Pallars Jussà asseguren que la iniciativa està vinculada a fons voltor

Redacció 24 d'agost de 2020 a les 11:56
Imatge d'unes plaques solars al pla de Lleida | Miquel Àngel Ramos
Veïns del Pallars Jussà han denunciat un projecte per a la instal·lació d'una central solar de 60 hectàrees als Nerets, un espai natural declarat l’any 2014 com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). En una carta enviada als mitjans de comunicació, assenyalen que se senten assetjats per "uns voltors molt particulars", ja que asseguren que els impulsors d'aquest projecte podrien estar vinculats amb fons voltors. A més, manifesten que es tracta d'una iniciativa "terrible i criminal".

Els impulsors de la carta asseguren que no estan en contra de les noves tecnologies, però sí contra l'"especulació i la destrucció d'aquest inestimable patrimoni rural". En aquest sentit, assenyalen que l'únic interès en construir aquesta central solar és "fer diners fàcils". Per altra banda, manifesten la necessitat de promoure una cultura més "afí al conjunt del paisatge a través de l'autoconsum i de l'autogeneració popular".

En declaracions al diari Segre, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que hi ha diverses empreses que impulsen centrals solars, i que una d'aquestes firmes té la intenció de construir-ne una d'entre 35 i 50 hectàrees al nucli de Suterranya. Cases ha dit, però, que desconeix si aquesta empresa està relacionada amb fons voltor. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació