Divendres, 6 de desembre de 2024
mostremp

«El cost de la fruita» de Clara Barbal tanca la 9ª edició del Mostremp

Malgrat la pandèmia, més 800 persones han assistit durant sis dies a les projeccions del certamen

Tomàs Garcia Espot 24 d'agost de 2020 a les 08:56
Imatge d'un dels moments de la cloenda del Mostremp | Jordi Uriach
El festival de cinema rural Mostremp va tancar ahir la seva 9ª edició, que tot i la pandèmia de la Covid-19, ha aconseguit aplegar més de 800 persones durant els sis dies que ha durat el certamen. La cloenda va començar amb l'entrega de premis als diversos curtmetratges i llargmetratges presentats enguany. El premi Victor del Val, de la secció infantil i juvenil, va ser per al curt Una historia real, de l'institut Sarah Kubitschet de Rio de Janeiro. 

Pel que fa a la secció Pallars&Ribagorça, el guardó va ser per El Arbol de Xavier Ibañez, mentre que el premi de públic se'l va endur el film Stiker de Georgi M. Unkovski. Finalment, el premi del Jurat al millor curtmetratge va ser per Xoves de Comadres, de Noemí Chantada. 


El punt culminant va arribar amb la projecció d'El cost de la fruita, de la trempolina Clara Barbal i Pablo Roguero, un documental sobre la situació dels temporers de la recollida de fruita a les comarques de Ponent. Tot i declarar que "jugar a casa mai és fàcil", Barbal va expressar la seva il·lusió per presentar el documental al festival, atès que és la primera vegada que es projecta en un cinema. 

Per la seva banda, el director del Mostremp, Jose Bergés, va mostrar la seva satisfacció perquè el Mostremp es pogués realitzar malgrat la crisi per la Covid-19. Tot i que l'afluència de públic ha estat menor que en altres anys a causa de les restriccions d'aforament, Bergés ha assegurat que el públic ha respost molt bé i que els curts i les pel·lícules presentades enguany han estat de gran qualitat. 

Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!

A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.

Subscriu-t'hi
Participació