Dilluns, 29 d'abril de 2024
coronavirus

El Pallars suma vuit nous positius en una setmana

El risc de rebrot baixa al Jussà però continua alt, mentre que al Sobirà es manté estable

Tomàs Garcia Espot 20 d'agost de 2020 a les 10:40
Pla mitjà d'una treballadora analitzant una mostra de PCR en el laboratori. | ACN
El Pallars Jussà ha registrat sis casos nous de coronavirus durant la setmana passada, entre el 10 i el 16 d'agost, segons les dades del Departament de Salut. Són tres positius menys dels que es van produir entre el 3 i el 9 d'agost, que tot i reduir gairebé en 200 punts el risc de rebrot a la comarca, aquest encara és manté alt (116,35). Els nous casos del Jussà s'han notificat a la Torre de Capdella (3), Tremp (2) i la Pobla de Segur (1).

Per altra banda, segons les dades de Salut, la situació al Pallars Sobirà durant les mateixes dates es manté estable amb dos nous positius a Espot. Ara per ara, el risc de rebrot a la comarca segueix sent baix (29,18) tot i que ha augmentat lleugerament respecte fa set dies. En total, des de l'inici de l'episodi a mitjans de març, el Pallars suma 192 positius, dels quals 150 s'han produït al Pallars Jussà i 42 al Sobirà.

Augmenta la mitjana d'edat entre els contagis

La mitjana d'edat entre els nous contagis se situa als 34,88 anys, una xifra lleugerament superior a la de la setmana passada, on la mitjana d'edat era de 30,89 anys, i que continua evidenciant la forta incidència de la Covid-19 entre la gent jove.

El Departament de Salut també ha informat que a data d'avui, 20 d'agost, no hi ha cap persona hospitalitzada a les comarques pallareses, mentre que el nombre de defuncions comptabilitzades en tot l'episodi, des de mitjans de març, continua sent de 17 persones.

Com es calcula el risc de rebrot?

El risc de rebrot es calcula a partir de l'índex EPG, que posa en relació la velocitat de propagació dels darrers set dies amb la incidència acumulada per 100.000 habitants de les últimes dos setmanes. El resultat permet saber si el risc de rebrot és baix (menys de 30), moderat (entre 30 i 70), moderat-alt (entre 70 i 100) o alt (més de 100).

El Departament de Salut mostra al seu web les dades fins a tres dies abans. És per això que en aquesta notícia només mostrem dades fins el 16 d’agost. El motiu, segons Salut, és que les dades poden variar d’un dia a l’altre donada la peculiaritat de la situació. 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació