Divendres, 19 d'abril de 2024
mostremp

El 9è Mostremp arrenca amb força amb l'última pel·lícula de Lucia Alemany

«La innocència» va ser vista per un cinema La Lira ple però amb restriccions d'aforament i mesures de seguretat

Tomàs Garcia Espot 19 d'agost de 2020 a les 08:55
El president de l'Associació d'Amics del Cinema de Tremp, Lluís Roy, durant el seu discurs | Jordi Uriach
El cinema La Lira de Tremp va acollir ahir la sessió inaugural del 9è Festival Mostremp. L'edició d'enguany, marcada sense dubte per la pandèmia per la Covid-19, no ha impedit que la sala s'omplís seguint en tot moment les limitacions d'aforament i les mesures de seguretat. Després d'una actuació del grup de teatre Teatremp, els assistents van poder gaudir del darrer film de la directora Lucia Alemany, La innocència, nominada a set premis Gaudí i dos premis Goya. 

Abans de la projecció, el president de l'Associació d'Amics del Cinema de Tremp, Lluís Roy, ha fet un al·legat en defensa de la cultura com una eina per la llibertat d'expressió. Roy ha assenyalat que "és el públic qui hi dóna peu; aquell que vol anar més enllà i que trenca amb el sistema". Per la seva banda, el vicepresident del Consell Comarcal de Jussà, Antoni Flores, ha remarcat la gran tasca de l'Associació "per fer possible el Mostremp en un any complicat".
 

Magda Borrell i Ferran Castells van ser els encarregats de presentar la gala inaugural Foto: Jordi Uriach
 

Flores ha afegit, a més, que el model del festival funciona i té èxit, "un fet -assegura- que encoratja a seguir treballant en aquesta línia". En aquest sentit, l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha manifestat que totes les persones implicades "hi posen molta passió", i que tot i que enguany no s'ha pogut rebre als directors, no hi han faltat els "amants del cinema, el públic".

El tret de sortida del Mostremp també ha servit d'homenatge a Pere Casaldàliga, mort el passat 8 d'agost al Brasil, i s'ha projectat el vídeo que el religiós va enviar al Mostremp en la seva primera edició, on reivindicava la importància del món rural. Avui a les sis de la tarda serà el torn de les projeccions de la secció infantil i juvenil, amb curtmetratges d'alumnes dels instituts de Tremp, de la Pobla i el Maria Immaculada, així com dels instituts brasilers de Rio de Janeiro i Sara Kubitscheck. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació