Divendres, 26 d'abril de 2024
turisme

El turisme al Pirineu arriba gairebé al 100% d’ocupació durant aquest cap de setmana

El ràfting al Pallars Sobirà ha registrat xifres de rècord des de l’inici de la temporada a mitjans de juny

Redacció 17 d'agost de 2020 a les 09:44
Primer pla d’una barca de ràfting al poble de Llavorsí | ACN
El turisme al Pirineu ha arribat gairebé al ple d'ocupació durant aquest cap de setmana. Tal com avança el diari Segre, els establiments turístics del territori han arribat al límit de la seva capacitat coincidint amb la festivitat de la Mare de Déu d'Agost. Segons el Patronat de Turisme de la Diputació, la majoria de visitants provenen de la resta de Catalunya, un fet, assenyalen, que evidencia que el turisme de proximitat ha ajudat a salvar la temporada turística durant aquest mes.

En declaracions al diari lleidatà, el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, ha assenyalat que l'ocupació als hotels ha oscil·lat entre el 95 i el 100%, una xifra que s'anirà reduint a finals de mes, arribant al 70% el darrer cap de setmana d'agost.

Pel que fa als esports d'aventura, els resultats també són força favorables. Durant el cap de setmana, el sector va registrar un 100% dels serveis en hores punta. En aquest sentit, el President de l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura del Sobirà, Florido Dolcet, va destacar que el ràfting ha assolit xifres de rècord des de l'inici de la temporada a mitjans de juny.

A banda del ràfting, les activitats a la natura com les excursions o el senderisme també han tingut força demanda. El telefèric de la Vall Fosca, per exemple, va funcionar durant tot el dissabte amb una cinquantena de passatgers cada hora. Encara al Pallars Jussà, els accessos al congost de Mont-rebei van omplir-se de nou amb visitants que volien realitzar activitats nàutiques o excursions en barca.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació