Divendres, 26 d'abril de 2024
alcaldes

L'AMI demana als alcaldes que es plantin i no donin els seus romanents a l'Estat

En un manifest, l'associació qualifica la proposta d'Hisenda com un "nou espoli" i un "abús de poder" a les finances dels consistoris

Redacció 11 d'agost de 2020 a les 11:18
Imatge de diversos alcaldes reunits al Palau de la Generalitat l'octubre passat | Govern
L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha impulsat un manifest on demana als alcaldes i alcaldesses que es neguin a donar els seus romanents a l'Estat Espanyol, tal com contempla la nova proposta d'Hisenda. La iniciativa pretén sumar el màxim de representants dels ajuntaments per fer arribar els manifests a les autoritats catalanes i espanyoles.

El manifest posa de relleu que la proposta d'Hisenda és un "nou espoli a les finances dels consistoris" i un "abús de poder" envers els ajuntaments, ja que no podran revertir els diners estalviats als seus municipis en el veïns i veïnes, tenint en compte la crisi social i econòmica arran de la Covid-19.


Així mateix, reivindica que "no es pot permetre de forma reiterada que l'Estat trepitgi les competències municipals, tal com està fent amb aquesta nova mesura". En aquest sentit, l'associació afegeix que "no estem disposats a fer de petites gestories de serveis i limitar la nostra veu i els nostres posicionaments polítics".

En aquest sentit, el president de l'AMI, Josep Maria Cervera, ha demanat als alcaldes que no facin de "creditors d'un Estat autoritari i centralista" i els emplaça a reiterar el seu compromís polític "per fer possible el mandat que va sortir de les urnes l'1 d'octubre com a única alternativa per desvincular-se d'Espanya".

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació