Divendres, 26 d'abril de 2024
PDECAT

Dimiteixen en bloc els alts càrrecs del PDECat a l'Alt Pirineu

Els dirigents al·leguen que no tenen “relació" amb la direcció del partit i demanen que les parts s'integrin a JxCAT

Redacció 11 d'agost de 2020 a les 08:45
Imatge de la fins ara presidenta del partit a l'Alt Pirineu, Mayte Rivero | ACN
La crisi oberta entre el PDECat i Junts per Catalunya (JxCAT) ha arribat al Pallars després de la dimissió en bloc dels alts càrrecs del Partit Demòcrata a l'Alt Pirineu, entre els quals els presidents comarcals del Sobirà i el Jussà, Joan Montaña i Josep Ramon Lloret. Tal com avançava ahir el diari Ara Pirineus, i com va explicar la presidenta del partit a la regió, Mayte Rivero, la decisió arriba després de considerar que l'organigrama portava caducat feia dies i que la relació amb la formació nacional ja no existia.

La senadora nascuda a Llavorsí ha assenyalat, a més, que des de feia dies es sentia "incòmoda" amb la direcció del partit i que els seus membres ja "no consultaven a la gent de l'Alt Pirineu per determinades qüestions importants". Arran de la seva dimissió, i en una carta enviada a la militància, els excàrrecs insten a què les parts enfrontades negociïn per integrar-se a Junts per Catalunya. 

Rivero ha dit que tota la seva "implicació i compromís" és amb la causa dels "companys que té a la presó i a l'exili". La fins ara presidenta del PDeCAT a l'Alt Pirineu també ha recordat que tots els companys del territori "van a l'una" i que si finalment no s'arriba a un acord entre el partit i la formació de Carles Puigdemont, cada persona prendrà "la decisió personal que determini".

Per altra banda, ha explicat que tot i haver dimitit com a càrrecs orgànics, tots ells "seguiran vinculats al Partit Demòcrata i treballaran per la gent del Pirineu" mentre hi hagi la més mínima possibilitat d'entesa dins l'espai postconvergent. Tot i així, Rivero ha assegurat que si no s'arriba a un acord, es quedarà amb el partit de Puigdemont.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació