Divendres, 26 d'abril de 2024
avortament

L'Ajuntament de la Pobla també aprova una moció a favor de l'avortament al Pallars

El consistori poblatà se suma al de la Torre de Capdella per denunciar la precarietat del servei a les comarques pallareses

Redacció 10 d'agost de 2020 a les 11:12
Imatge del ple municipal celebrat dijous passat | Ajuntament de la Pobla de Segur
L'Ajuntament de la Pobla de Segur va aprovar dijous passat una moció a favor de l'avortament lliure al Pallars. La proposta, que ja va ser aprovada per l'Ajuntament de la Torre de Capdella, denuncia la precarietat del servei d'atenció a la salut sexual i reproductiva en matèria de l'avortament a les comarques pallareses.

Per una banda, la moció denuncia que la interrupció voluntària de l'embaràs no és un servei que ofereixi l'Hospital del Pallars a causa de l'objecció de consciència dels professionals que l'haurien de practicar. Així mateix, exposa que les dones que demanen l'avortament farmacològic, han de desplaçar-se fins a Balaguer, on només hi ha una professional sanitària que ofereixi aquest servei.

Per altra banda, assegura, per tenir accés a l'avortament quirúrgic, les usuàries han de desplaçar-se a les demarcacions de Tarragona, Girona i Barcelona, ja que a Lleida no s'ofereix aquest servei. Per aquest motiu, i en suport a totes les pallareses afectades, el consistori poblatà demana al Govern "que posi els mitjans necessaris per complir amb la llei de l'avortament aprovada el 2010".


 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació