Divendres, 26 d'abril de 2024
repte

Abel Carretero bat el rècord d'Espanya d'ascens màxim en 24 hores a Espot

El corredor de muntanya afincat a Vilamur es va quedar a les portes de superar la marca mundial

Tomàs Garcia Espot 10 d'agost de 2020 a les 08:40
L'atleta Abel Carretero realitzant el repte a l'estació d'Espot Esquí | Ramón Ferrer
El corredor de muntanya Abel Carretero ha batut aquest dissabte el rècord d'Espanya d'ascens màxim de 24 hores. L'estació d'Espot Esquí va ser l'escenari on l'atleta s'havia proposat superar el rècord mundial en aquesta disciplina, que des del juny encara ostenta l'italià Luca Manfredi, amb una marca de 17.000 metres de desnivell positiu.

Divendres a les 10 de matí, i en un circuit de gairebé cinc quilòmetres i un desnivell positiu de 520 metres, Carretero va iniciar el repte que el portaria a superar la marca del gallec Fernando Cancelo, acumulant fins a 14.500 metres de desnivell. Malgrat la forta calor i els problemes estomacals, el corredor va poder refer-se, però finalment es va quedar a les portes de la marca mundial. 

Durant tot el trajecte, que es va poder seguir en directe per les xarxes socials, diversos corredors i aficionats van seguir Carretero per donar-li ànims. En aquest sentit, l'atleta ha agraït el suport rebut i les mostres d'afecte, i assegura que sense ells hagués estat impossible assolir el repte.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació