Dimecres, 24 d'abril de 2024
cultura

Arriba la 11ª edició de la Jornada Cultural «Coneix la Terreta»

Les pressions de famílies amb segona residència han provocat el canvi d'ubicació de la jornada, segons l’organització

Redacció 30 de juliol de 2020 a les 12:06
Imatge del nucli d’Areny de Noguera. | Arxiu
L'Associació Cultural la Terreta i el Centre d'Estudis Ribagorçans organitzen aquest dissabte 1 d'agost la 11ª Jornada Cultural Coneix la Terreta. L'acte, que compta amb el suport de diverses entitats i institucions, com ara l'Ajuntament de Tremp o el Consell Comarcal del Pallars Jussà, finalment es durà a terme a les Escoles d'Areny de Noguera en lloc de la Torre de Tamúrcia. 

Fonts de l'organització han explicat a Pallars Digital que el canvi d'ubicació es deu a les pressions de famílies amb segona residència a la zona. El preàmbul de la jornada començarà el divendres 31 amb la presentació del llibre Viatge universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món per part de Joan Obiols, Mario Montanuy i Carles Barrull.

Dissabte, la inauguració anirà a càrrec de l'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, el vicepresident del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Antoni Flores, així com del president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, Josep Santesmases i el coordinador de la jornada, Carles Barrull.

Posteriorment es faran les presentacions dels llibres i projectes sobre diferents temàtiques de la Ribagorça, el Pallars, la Franja o els Pirineus. A més, es presentarà el segon número de la revista Ripacurtia i es realitzarà un recital de poesia ribagorçana, a càrrec de la poetessa de Vilaller, Assumpció Perna. L'edició d'enguany s'emmarca, a més, en la 10ª Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Catalunya i en la Commemoració del 125è aniversari de Palmira Jaquetti. 
 

Cartell amb tots els actes programats. Foto: CCER

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació