Divendres, 19 d'abril de 2024
alta tensió

El Sobirà tindrà drons per a la vigilància i el manteniment de les línies d'alta tensió

Els aparells permetran sobrevolar les línies elèctriques i inspeccionar el seu estat de manera més efectiva

Redacció 24 de juliol de 2020 a les 09:27
Un dron revisant una línia d'alta tensió | ACN
Red Eléctrica Española (REE) ha iniciat aquest dimarts al Camp de Tarragona els treballs d'inspecció de línies elèctriques d'alta tensió mitjançant l'ús de drons que permeten revisar l'estat de les línies sense la necessitat que els operaris hagin de pujar a les torres.

Aquesta nova tecnologia s'utilitzarà en les properes setmanes per a la revisió de les línies al Pallars, concretament a la línia entre Llavorsí i Tavascan. L'empresa disposa d'un total de vuit aparells de darrera generació que permeten sobrevolar les línies i inspeccionar el seu estat de manera més efectiva, eficient i amb més seguretat, segons informen fonts de la companyia.

Segons el delegat de Red Eléctrica a Catalunya, José Ignacio Lallana, "l'ús de drons és un primer pas per anar avançant en la implementació de tecnologies de darrera generació i del big data per a la revisió de les línies i la detecció preventiva de qualsevol incidència".

Per a Lallana, es tracta d'una experiència "molt positiva que ens permet avançar en la implementació de tecnologia avançada i en l'ús de tècniques cada vegada més respectuoses en el medi". "Molt aviat, aquesta serà una pràctica habitual a tota la xarxa elèctrica", ha conclòs.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació