Dissabte, 20 d'abril de 2024
camins

Voluntaris i padrins descobriran aquest divendres l'empedrat antic del camí de la Davallada de Llagunes

La recuperació de la via s'emmarca en el projecte 'Museu de Camins’ per recordar les tècniques constructives del Pirineu

Redacció 23 de juliol de 2020 a les 09:10
Voluntaris de diversos camps de treball han recuperat l'antic empedrat | Museu de Camins
El proper divendres 24 de juliol tindrà lloc l'acte de descoberta de l'empedrat de pedra seca del camí de la Davallada de Llagunes, al municipi de Soriguera. El camí s'ha recuperat durant aquests darrers mesos gràcies a la feina dels voluntaris i voluntàries d'arreu del Sobirà i pels més de 60 participants dels camps de treball d'enguany.

La recuperació d'aquest antic empedrat s'emmarca dins del projecte Museu de Camins, una iniciativa que pretén crear un espai a la Vall de Siarb amb una xarxa íntegra de camins mantinguts i recuperats, per tal de submergir-se en la vida rural i les seves tècniques constructives del Pirineu. 
 

Imatge de l'antic camí empedrat Foto: Museu de Camins


Per tal de posar de relleu la tasca dels voluntaris i agrair l'acollida de la comunitat local, s'ha organitzat la descoberta d'aquest empedrat en un acte on s'explicaran les tasques realitzades i perquè s'utilitzava aquest camí anteriorment. 

El Museu de Camins és un projecte participatiu de conservació de camins i patrimoni impulsat des del Refugi Vall de Siarb, l'Associació Balmes Blancs i el veïnat de la vall que té com a base la implicació de joves, padrins i padrines, així com esplais, caus, instituts i universitats. 

Així mateix, el Museu de Camins ofereix una proposta comunitària a l'aire lliure per gaudir, aprendre i conèixer els valors del territori. Per aquest motiu, enguany serà el primer estiu que s'ofereix als visitants les primeres visites teatralitzades de la mà d'Esperanceta de Casa Gassia, un itinerari escenificat per camins antics de ferradura de la Vall de Siarb. 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació