Dilluns, 29 d'abril de 2024
estiu

L'Ajuntament de la Pobla habilita zones de bany als rius i al llac de Sant Antoni

L'actuació arriba després que es decidís no obrir la piscina municipal a causa de les mesures contra la Covid-19

Redacció 21 de juliol de 2020 a les 08:50
Imatge d'una de les zones de bany habilitades al riu Flamisell | Ajuntament de la Pobla de Segur
L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha decidit apostar per adequar les zones de bany dels rius i dels llacs arran de la decisió de no obrir la piscina municipal a causa de les mesures sanitàries de la Covid-19. L'actuació s’ha dut a terme en zones ja freqüentades pels banyistes, com són la bassa del Flamisell, la zona de Sant Joan i del Xiringuito al llac i els Eixavegons, la bassa de Vallcarga, la Barraca i la presa de Llania, al Noguera.

Les àrees s’han desbrossat i s’hi ha millorat els accessos, com és el cas de la creació d’unes escales a la zona dels Eixavegons, i també s’ha habilitat àrees d’aparcament en alguns d’aquests espais. A més, s’ha reobert el camí de la ribera del Noguera perquè així els banyistes puguin accedir a peu o en bicicleta a totes les zones de la vora del riu.
 

Plànol amb les zones de bany habilitades als rius i al llac de Sant Antoni Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


“Volem que aquests espais estiguin nets i ben habilitats per garantir un bany més segur i tenim la intenció de mantenir-ho any rere any”, explica Eloi Tirvió, regidor d’Esports, que afegeix que "també volem impulsar el camí de Ribera perquè es converteixi en una zona de passeig per a tothom”.

Aquestes zones compten també amb una senyalització gràfica en què s’especifiquen les mesures sanitàries a seguir arran de la Covid-19, així com la normativa de bany en zones de riu i llac no controlades. Als panells informatius s’hi ha inclòs un codi QR en què els banyistes poden trobar la informació en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès) i també el plànol de les diferents zones de bany.

La iniciativa d’adequar i senyalitzar les zones de bany dels rius i els llacs que envolten el municipi ha estat liderada pel consistori poblatà i coordinada amb el Consell Comarcal del Jussà, que l’ha fet extensiva a la resta de municipis pallaresos.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació