Dissabte, 20 d'abril de 2024
territori

La Generalitat destinarà més de 6 milions d'euros en ajuts a polítiques de muntanya

Els consells comarcals en rebran 300 mil per al manteniment de les carreteres durant l'hivern

Redacció 20 de juliol de 2020 a les 08:34
El paquet d'ajudes preveu destinar 2,5 milions d'euros a les estacions d'esquí | Govern
La Generalitat de Catalunya ha presentat aquest divendres un paquet d’ajuts en polítiques de muntanya per valor de més de 6 milions d'euros per aquest 2020. Ha estat en el marc del Consell de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), i la Taula estratègica d’estacions d’esquí i de muntanya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. 

Concretament, es destinaran 2,5 milions a ajuts en matèria d’accessos a nuclis de població, adreçats als consells comarcals de muntanya, la convocatòria dels quals s’obrirà aquest estiu. La mateixa quantitat anirà per estacions d’esquí, una iniciativa que s’obrirà en els propers dies. D’altra banda, en virtut del conveni amb Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), cap a l’octubre s’obrirà una línia d’ajuts per a estacions d’esquí nòrdic per valor de 300 mil euros. 

Per altra banda, 300 mil més es destinaran als consells comarcals de muntanya per al manteniment hivernal viari, que també s’espera impulsar aquest estiu. Finalment, l’IDAPA destinarà 450 mil euros en ajuts als consells comarcals, ajuntaments i entitats, per al desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran.

Durant la reunió del Consell Rector, el Secretari de l’Agenda Urbana i Territori, Agustí Serra, ha presentat el Programa d’habitatge als municipis rurals, un projecte innovador que té com finalitat abordar la problemàtica de l’habitatge al món rural, especialment als municipis de muntanya. Està relacionat amb la possibilitat de gestionar la disponibilitat i l’adequació dels habitatges existents en desús.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació